Krušné hory - Od soboty 7. února až do poloviny března budou vlaky na Moldavské dráze na trati mezi Mostem, Litvínovem a Moldavou v provozu každý den. Informovala o tom Společnost pro 130. výročí moldavské dráhy, které připadá na letošek, a také Přátelé historie Litvínovska. Určitě jde o skvělý tip na zimní výlet. V jakých časech vlaky pojedou?

Motoráček v kopci na Moldavu. Zdroj: Městský úřad Litvínov

Z dolní zastávky Litvínov město mohou nejenom lyžaři odjet v 7:34, 10:10, 13:49 nebo 16:56 hod. Cesta do hor trvá necelou hodinu. Na zpáteční cestu do Litvínova a Mostu se lze z Moldavy vydat v 8:36, 12:18, 15:23 a 18:03 hod.

Výše zmíněné časy platí jak pro pracovní dny, tak pro soboty, neděle a svátky. Na všechny vlaky se, krom základních tarifních nabídek a slev, vztahuje i speciální sleva IN25, to znamená, že cestující automaticky dostanou slevu 25 % ze základního tarifu Českých drah. Jízdenky se kupují u průvodčího ve vlaku.

Kdo se nechce vypravit do hor s běžkami, může vyrazit například jen s fotoaparátem a své snímky z moldavské dráhy přihlásit do fotosoutěže vyhlášené Společností pro 130. výročí moldavské dráhy.

Soutěžní snímky lze zasílat e-mailem na adresu: „Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.". Organizátoři jubilejních oslav vyhlásili tři soutěžní kategorie: Moldavská horská dráha od jara do zimy, Kulturní a přírodní pamětihodnosti v okolí moldavské horské dráhy a Tradiční podniky v okolí moldavské horské dráhy. Podmínky soutěže naleznete na www.cesky-jiretin.eu, v sekci Projekty/130 let moldavské dráhy. Uzávěrka soutěže je 9. září 2015.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru