Litvínov - Více než dvě desítky vánočních stromečků už voní na půdě litvínovské Galerie Radniční sklípek. Jestli hledáte inspiraci, jak letos nazdobit právě ten váš, určitě tam zavítejte. V úterý tam začne jedna z nejoblíbenějších litvínovských výstav – Vánoční půda.

Přípravy na výstavu Vánoční půda v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek

Redakce e-mostecko.cz a její Mostecké TV se šla v sobotu podívat na zdobení vystavených stromečků. Keramické a šité ozdoby dlouhé měsíce k této příležitosti připravovaly Věra a Lenka Drengubákovy. S litvínovskou Vánoční půdou už mají dlouholeté zkušenosti. „Ozdoby jsme s maminkou vyráběly už od jara,“ svěřila se Lenka Drengubáková.

Medem zase nádherně voní stromeček nazdobený perníkem od Petry Hanákové. Recept na jedlé ozdoby je prý trošku dražší, ale stojí za to. „Už bych za jiný neměnila,“ poznamenala výtvarnice, které se v minulých letech stalo, že jí lidé na výstavě ze stromku i něco ujedli. „Je vidět, že ten perník je asi opravdu dobrý,“ zasmála se Petra Hanáková.

Vernisáž výstavy je 18. listopadu od 18 hodin. Vystavené stromky můžete obdivovat až do 21. prosince. Zároveň se můžete pobavit u kresleného humoru Romana Kubce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru