OBRAZEM: Pro nový S-Cross do Autosalonu Most! Je to spolehlivý, pohodlný a úsporný partner na cesty, kterého nikdy neztratíte z dohledu
Suzuki S-Cross. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Ústecký kraj - Podívali jsme se na zoubek dalšímu vozu, se kterým můžete právě teď odjet z Autosalonu Most, prodejce vozů Hyundai a Suzuki. Na výběr máte z několika barev, které tam mají ihned k dispozici. Jedná se o nový Suzuki S-Cross BoosterJet Hybrid. Jde o mild-hybridní systém, se špičkovou technologií, s úsporným motorem s nižší spotřebou a nižšími emisemi, lepší dynamikou a nenáročnou údržbou.

Nový S-Cross zaujme na první pohled novým vzhledem a několika novinkami oproti předchozímu typu.

Jde o pohodlné, prostorné a spolehlivé SUV, které však není zbytečně velké a v pohodě se s ním dostanete, kam chcete, třeba i do garáží nákupních center, což jistě ocení zejména ženy.

Pěkný vzhled, prostorná kabina

Pro e-mostecko.cz tento vůz testovala také žena, proto se na tento vůz podíváme i tak trochu z ženského pohledu. Takže to první, co redaktorku zaujalo, byl nejen vylepšený vzhled, ale také velmi příjemné nastupování vzhledem k výšce sedadel i prostorná kabina, co nabízí díky velkému čelnímu sklu i výborný výhled ven. Dostatek místa pro vaše nohy je i na zadních sedačkách, takže se s tímto vozem sveze pohodlně celá rodina i na delší cesty. Nový S-Cross má ergonomicky tvarovaná sedadla, ze kterých po delší jízdě nebolí záda ani ještě nížeji položená zadní část těla. Cestující si také na zadních sedadlech mohou nastavit sklon, na výběr jsou dvě možnosti poloh. Přední sedadla jsou vyhřívaná, ale na to přijde čas až za pár měsíců, avšak příjemná je dvouzónová klimatizace, díky níž si řidič může nastavit jinou teplotu než spolujezdec, což je rozhodně fajn.

Volant se dá nastavit nahoru, dolů, i dopředu, v interiéru najdete různé boxy na odložení věcí i na pití a to i ve všech dveřích. Mezi stínítky najdete stropní konzoli s lampičkou a schránkou na brýle. Box je v područce mezi předními sedadly a také zadní sedadla mají područku, ve které jsou dva držáky na nápoje. Ano je to tak, ženy prostě oceňují takové ty malé „vychytávky“, co dělají jízdu příjemnější.

S-Cros má i poměrně velký zavazadlový prostor, takže se do něj vejde nejen pořádný nákup, ale i několik cestovních tašek na dovolenou. Zadní opěradla jsou dělená v poměru 2 : 1 a lze je sklopit tak, jak potřebujete, aby se do kufru vešly všechny vaše věci. Variabilní mezipodlaha pak ještě více rozšíří flexibilitu vozu a umožní převézt větší náklad, či uschovat něco, co nechcete, aby bylo v kufru vidět.

Informační displej a audiosystém

Nový S-Cross má větší informační displej, který nabízí spoustu informací. Audiosystém je s nejnovějšími digitálními funkcemi, jako je Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth hands-free telefonování a systém rozpoznávání hlasu. Mezi standardní výbavu patří také rádio, přehrávání hudby a filmů z USB nebo iPodu a přehrávání hudby přes bluetooth. Pro Váš ještě lepší soulad s vozem lze zobrazit informace, jako například spotřebu paliva, dojezdovou vzdálenost, ukazatel toku hybridní energie, různá varování, obraz ze zadní parkovací kamery nebo 360° kamery. Výbavy Comfort a Premium zahrnují 7palcový WVGA displej, zatímco výbava Elegance má 9palcový HD displej s vestavěnou navigací, která podporuje rozpoznávání hlasu.

Jízdní vlastnosti

S-Cross nabízí pohodlnou jízdu s motorem, který vás nenechá „v úzkých“ při předjíždění a pohodlně vás doveze tam, kam chcete, s příjemnou spotřebou. Po zhruba týdnu testování tohoto zcela nového vozu jsme se dostali na spotřebu 5,9 l/100 km. Pod kapotou se nachází motor 1.4 BoosterJet, osazený turbodmychadlem a přímým vstřikováním paliva, a dává S-Crossu potřebnou sílu pro bezstarostnou jízdu. Nabízí také celou řadu bezpečnostních systémů, které vám lépe pomohou zvládnout jízdu.

Pořídit si můžete i nový S-Cross ve verzi s All Gripp, což j čtveřice snadno přepínatelných jízdních režimů a pokrývá také nastavení pohonu všech čtyř kol pro nejrůznější provozní podmínky. Námi testovaná verze ale tento systém neměla, i tak zvládá dost dobře jízdu i na horším terénu, a velmi dobře si poradí i s různými výmoly na silnici, pokud se vám nepodaří se jim vyhnout.

Novinka – aplikace Suzuki Conect – mějte váš vůz stále na očích

Naprostou novinkou této značky je u nového S-Cross možnost využití aplikace Suzuki Conect, díky které váš nový vůz nikdy neztratíte z dohledu. Aplikace nabízí sedm servisních funkcí, které Vám permanentně zpřístupňují důležité informace o voze. Například, kde se právě vaše auto nachází, ale upozorní vás například, že jste zapomněli auto zamknout a to pak můžete provést díky aplikaci i na dálku.

Můžete také zkontrolovat hladinu paliva, předpokládaný dojezd a průměrnou spotřebu, a to vše přímo na hlavní obrazovce aplikace. Nabídne i historii jízd a to až 18 měsíců nějaký zloděj chce dostat do zaparkovaného vozu a tím se aktivuje alarm, nebo když se nastartuje motor ve chvíli, kdy se vůz podle údajů aplikace nepoužívá.

Pokud se ve Vašem voze vyskytne problém, souběžně s rozsvícením kontrolky se v aplikaci ve Vašem telefonu objeví zpráva s popisem příčiny a doporučeným postupem. Přímo z aplikace také můžete zavolat do servisu nebo na linku asistenční služby.

Aplikace Vám také připomene, že se blíží doba, kdy byste měli vyrazit do servisu na pravidelnou údržbu. Informuje Vás také v případě, že je vyhlášena servisní kampaň nebo svolávací akce, která se týká Vašeho vozu.

Pro nový S-Cross do Autosalonu Most

V Autosalonu Most na adrese Nad Koridorem 776 (u nádraží) ve městě Most se vás ujme tým vyškolených pracovníků, kteří vám velmi dobře poradí, pomohou vám například i s financováním, a vašemu novému vozu také poskytnou veškerý záruční i pozáruční servis. Veškeré kontakty najdete zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru