ZAJÍMAVOST: Studenti z Kadaně postavili z lepenky letiště budoucnosti
2x foto: SPŠS a OA Kadaň
Zajímavosti

Kadaň - Studenti ze Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kadani usilují o postup do finále 14. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky.

Úkolem budoucí stavařské generace bylo navrhnout a vytvořit originální model letištního terminálu a ukázat jeho vnitřní uspořádání. To vše výhradně z vlnité lepenky. O tom, které modely postoupí do finále, rozhodne odborná porota do 4. prosince 2020.

Finalisté mají šanci bojovat o ceny v hodnotě 40 000 Kč. Pořadatelem a generálním partnerem soutěže je stavební společnost HSF System. Partnerem soutěže je Svaz výrobců vlnitých lepenek.

Do letošního ročníku (posunutého z tradičního termínu v první polovině roku) ovlivněného „koronavirovou krizí“ a také situací ve školských zařízeních se přihlásilo 18 škol z celé České republiky. Fotografie hotových staveb nakonec pořadatelům odeslalo sedm škol.

0212lepenka2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru