VIDEO: Upravuje se další rekultivační jezero. Na Matyldě vznikají nové pláže, bude tam i dětský bazének
Úpravy na Matyldě. Foto: e-mostecko.cz
Zajímavosti

Most - Nové oblázkové a písčité pláže vznikají v těchto dnech na Matyldě. Cílem stavby, která bude hrazena z takzvaných 15 ekomiliard, je revitalizovat břehovou linii jezera a zlepšit podmínky pro jeho užívání.

Lepší přístup do vody nebude jediným vylepšením. Přibudou plovoucí mola a dětský bazén pro menší návštěvníky na hlavním mole, kde budou také plavecké dráhy.

„Důvodem revitalizace je celkové zkvalitnění služeb, které bychom chtěli poskytnout návštěvníkům jezera v příštím roce,“ řekl primátor Mostu Jan Paparega městské televizi Most Epres.

Stavební práce by měly být hotové v březnu 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=_WmEOyNBGaM

Matylda je uměle vytvořené neprůtočné rekultivační jezero. Vodní nádrž vznikla zatopením bývalého lomu Vrbenský. Na některých mapách je proto uváděna jako Vodní nádrž Vrbenský, jak se nádrž zpočátku jmenovala. Nyní se jmenuje Matylda, podle původního jména dolu z doby první republiky a jezero Vrbenský je označením pro menší plochu zhruba 500 metru severně od Matyldy.

Vodní nádrž má rozlohu 38,7 ha a průměrnou hloubku 3,5 až 4 metry.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru