Školní družina na Kadaňské vyhrála soutěž “Stavíme ptačí budky”
Do soutěže se přihlásilo 241 soutěžících školních družin a vyhlášení proběhlo ve čtyřech oblastech. V jedné z nich zvítězily děti ze třetího oddělení školní družiny v Chomutově na Kadaňské. Zdroj: ZŠ Chomutov Kadaňská
Zajímavosti

Chomutov - Stavíme ptačí budky, tak se jmenovala soutěž, kterou pro školní družiny vyhlásily společnosti Severočeská vodárenská společnost a Severočeské vodovody a kanalizace, a nad kterou převzal záštitu hejtman Oldřich Bubeníček. Přihlásilo se do ní 241 soutěžících školních družin a vyhlášení proběhlo ve čtyřech oblastech. V jedné z nich zvítězily děti ze třetího oddělení školní družiny v Chomutově na Kadaňské.

Soutěž vyhlašují každoročně vodohospodářské společnosti, aby podpořily ochranu přírody a v ní žijících živočichů. Zatímco v loňském roce to byla soutěž „Stavíme hmyzí domek“, v letošním roce byla zaměřena na ochranu ptáků.

Zájem o soutěž byl velký, materiál pro stavbu budky dostalo 241 soutěžících školních družin Ústeckého a Libereckého kraje. Vyhlášení vítězů proto proběhlo ve čtyřech oblastech – v Libereckém kraji a tři vyhodnocení v Ústeckém kraji.

V úterý 7. května se konalo vyhodnocení v prostorách obřadní síně starobylé radnice na náměstí 1. máje v Chomutově a zahrnovalo školní družiny z oblastí Chomutovska a Lounska. Vítězové si odnesli drobné dárky, medaile a finanční odměnu.

A tohle jsou vítězové:

1. místo - ZŠ Kadaňská 2334, Chomutov, 3. oddělení školní družiny

2. místo - ZŠ a MŠ Radonice u Kadaně, Doupovská 165, žáci 1. a 2. třídy

3. místo - ZŠ Petra Bezruče 2000, Žatec, 1. oddělení školní družiny

1405budka

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru