Umění za mřížemi. Tepličtí vězni inspirovali odsouzené ve Všehrdech. A i tady se teď maluje
Zdroj: Věznice Všehrdy
Zajímavosti

Všehrdy - Tepličtí vězni inspirovali odsouzené muže ve Všehrdech. Díky nim někteří mladiství všehrdští vězni začali také malovat.

Jak je všeobecně známo, umění má kladný vliv na lidskou psychiku. Věznice Všehrdy dostala darem z Vazební věznice v Teplicích sbírku dvanácti abstraktních obrazů. Díla byla zhotovena odsouzenými pod dohledem samotného ředitele vazební věznice v rámci výtvarných technik.

Obrazy jsou nyní trvale umístěné v prostorách ubytovny a terapeutické místnosti mladistvých odsouzených ve Všehrdech. Díla tvořená nevšední technikou dokázaly inspirovat některé mladistvé k vlastní výtvarné tvorbě a chopili se též štětce a barev. 

Nikdo zřejmě nepředpokládá, že by za zdmi věznice vznikala velká umělecká díla. Malování ale může být pro odsouzené prostředek k sebevyjadřování a při této aktivitě mohou též smysluplně trávit volný čas.

1903obrazyveznice1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru