Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy a notebooky pro dětské pacienty
Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy, notebooky a další dárky pro dětské pacienty. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Novými, modernějšími infuzními pumpami, disponují zdravotníci dětské kliniky při ústecké Masarykově nemocnici. V úterý 14. března 2017 je převzali z rukou zástupců Nadačního fondu Kapka naděje, kteří zároveň přivezli pro lepší výuku dlouhodobě hospitalizovaných malých pacientů osm notebooků.

Za Krajskou zdravotní dar převzal MUDr. Adam Cipra, zástupce přednosty Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. „Infuzní pumpy umožňují automaticky podávat nitrožilně větší objemy léků a jsou nezbytnou součástí každodenní léčebné péče o pacienty širokého spektra obtíží, od běžných onemocnění po pacienty v intenzivní péči. Pro jejich dennodenní využití je nutná pravidelná obměna, která je finančně náročná, a štědrost dárců jako je Kapka naděje, nám v naší péči významně napomáhá. Moc děkujeme,“ uvedl MUDr. Adam Cipra.

Vrchní sestra ústecké dětské kliniky Mgr. Marie Lulková doplnila, že centrum hematologické onkologie pro děti a dorost je regionálním zdravotnickým pracovištěm pro léčbu vybraných typů leukémie. „V průměru u nás začínají za rok léčbu čtyři děti, u kterých lékař diagnostikuje leukémii. V současné době se v našem centru léčí sedm malých pacientů,“ prozradila Mgr. Marie Lulková.

2103pumpy1

Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy, notebooky a další dárky pro dětské pacienty. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek

Infuzní pumpy a notebooky předala zdravotníkům Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. „Nové infuzní pumpy slouží k podávání různých léčiv, krve nebo i výživy. Jsou daleko přesnější a spolehlivější než dosud používané. Například děti trpcí leukémií dostávají léčiva a cytostatika, která je nutné dávkovat velmi přesně. Celková hodnota zakoupených infuzních pump je 235 tisíc korun,“ uvedla prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

Osm notebooků v hodnotě téměř sedmdesát pět tisíc korun získali zdravotníci pro malé pacienty v rámci projektu nadačního fondu O Kapku lepší grant. „Dětem trpícím nejen hematologickým onemocněním léčba často neumožňuje dlouhodobě navštěvovat školu. Notebooky jim pomohou držet krok s technologií a podpoří nejen efektivitu jejich studia, ale i spojení s rodinou, přáteli, spolužáky a učiteli během dlouhého pobytu v nemocnici,“ dodala Vendula Pizingerová.

2103pumpy2

Zdravotníci Krajské zdravotní získali infuzní pumpy, notebooky a další dárky pro dětské pacienty. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek

Nadační fond Kapka naděje pomáhá Dětské klinice Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem již od roku 2009. „Za tuto dobu jsme předali přístrojové vybavení za přibližně tři miliony korun a doufám, že díky našim dárcům budeme moci pomáhat i nadále,“ řekla závěrem Elen Švarcová, výkonná ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru