Ústecký kraj - Říká se, že sehnat kvalitního řemeslníka je dnes jako hledat jehlu v kupce sena. Onou jehlou je SEONA EKO s.r.o., která se specializuje na stavební práce a rekonstrukce.

2012seona

Pokud jste v poslední době něco rekonstruovali, nebo se právě na vylepšení svého bytu či domu chystáte, internet na vás vychrlí hromady adres stavebních firem i jednotlivých řemeslníků. Jenže od známých a přátel jste slyšeli řadu historek, co vše můžete při přestavbě nemovitosti zažít. Ať už špatně odvedenou práci, snahu na čemkoliv „natáhnout" zákazníka, až po nedodržení termínů. I proto se mohou velice rychle na trhu uchytit firmy, které vznikly před pár měsíci.

Což je případ mostecké firmy SEONA EKO s.r.o., kterou na facebook najdete pod názvem Rekonstrukce bytů/domů. „Firmu jsme s mým společníkem založili sice teprve před rokem, ale v oboru pracuji přes dvacet let," upozorňuje Michal Baumgartner.

Přes krátké působení své firmy na trhu si nemůže stěžovat, zakázky má po celých severních Čechách i v Praze, čím to je? „Přístupem k zákazníkům. Můžete udělat desítky perfektních zakázek, ale pak stačí jedna špatná reference a zničí vše, co jste doposud vybudovali. To nehodláme dopustit. Začíná to už domluvou se zákazníkem. Pokud mi někdo zavolá, neodseknu mu, že teď toho mám hodně, ať se ozve za tři měsíce. Vždy je možnost se domluvit, zjistit, co přesně zákazník potřebuje, jak se to dá časově zvládnout. Umím rozvrhnout práci, za ty roky v oboru vím, jak jednotlivé práce dlouho trvají, takže dokážu naplánovat práce pro víc zákazníků najednou, aby nikde nic nestálo se zbytečnými průtahy," vysvětluje Baumgartner. Ani on se tak nezastaví, sám má zkušenosti, že najít dobré zaměstnance je téměř nemožné, takže kontrola provedené práce je nutná. „Teď mám kolem sebe tým skvělých šesti řemeslníků a toho si velmi vážím," pochvaluje si a upozorňuje na web www.stavby-interiery.org.

Nechybí ani podrobná fotodokumentace, kterou společnost vystavuje na svém profilu www.facebook.com/rekonstrukcemost. Jsou tam jak snímky před, tak z průběhu rekonstrukce až po konečný výsledek. Stejně tak jsou tam reference, žádná nemá nižší hodnocení než pět hvězdiček. „Mohu potvrdit, že s prací této společnosti jsem naprosto spokojená, se vším, od provedení, přes dodržení termínů. Mohu jen doporučit," chválí odvedenou práci úspěšná mostecká majitelka Svatebního salonu Delta Petra Vyoralová.

V současné době si lidé nejčastěji nechávají přestavět bytové jádro, což si u této firmy objednala i Mostečanka Věra Muzingová. „Nejvíce jsem ocenila spolehlivost. Co jsem si objednala, to skvěle udělali. Ale hlavně, přece jen nevím, co je jak nejlepší. Po určité době jsem si uvědomila, že bych chtěla něco udělat jinak a oni okamžitě přijeli a bez problémů mi vyhověli a předělali to," pochvaluje si paní Muzingová.

Ale SEONA EKO s.r.o. má daleko širší nabídku prací – kompletní rekonstrukce domů i bytů od zaměření, rozplánování, bouracích prací, odvezení odpadu, elektřiny, zdění, štukování, výmalby až po tapetování, zateplení domů, výkopové práce, přestavby nebytových prostor. Chlubit se mohou i provedením velkých zakázek třeba pro zdravotnické organizace, kde byla podstatná nejen preciznost práce, ale i její rychlé provedení, takže práce byly rozplánované i na noc.

„Zakládáme si na tom, že zákazník dostane perfektně vypracovaný rozpočet do poslední položky, který nepřekročíme. Ano, může se stát, že se objeví problém. Pokud se to stane, tak to ale konzultuji se zákazníkem. Zatím to ale bylo jen výjimkou, protože přece jen stavby v severních Čechách jsou dost typizované," podotýká Baumgartner.

Co ještě stojí za stoprocentním hodnocením firmy? Neústupnost. Řada zákazníků se logicky snaží ušetřit a řadu prací si udělat sama. „Jenže se někdy ukáže, že bohužel natolik špatně, že moji lidé pak nemohou na jejich práci navázat. Vysvětlím zákazníkům, proč to tak nemůže být, ve výsledku by je to totiž vyšlo mnohem dráž, protože po velmi krátké době by se to začalo rozpadat. A zkušenost mám takovou, že člověk už pak neřekne, že tak to přece chtěl, ale že takhle mu to řemeslník udělal a hotovo. Naštěstí si lidé nechají poradit. Někteří ne, to pak dám radši od zakázky ruce pryč, když tam nemůžu dát záruky," říká stavitel. Nebojí se ale ani zákazníkům radit při výběru zařizovacích prvků z hlediska estetiky. „Za těch dvacet let už to mám v oku. Zákazník řekne, jakou má představu, my s ním objedeme obchody, což je pro něj výhodné, protože u řady dodavatelů už máme slevy, a na místě s ním konzultujeme. Upozorním třeba, že to, co se mu líbí, je už příliš tmavé, nebo že to s vybranými dveřmi vůbec neladí a tak," vypráví s úsměvem a dodává, že lidé jsou rádi za názor někoho dalšího.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru