Foto: Kuba Zápotocký
Zajímavosti

Most – Vytrvalostní jízda českých veteránů Oldtimer Express zamíří do Atén. První ročník zavedl účastníky po stopách Orient Expressu do Istanbulu. Letos se posádky vozů starších 30 let symbolicky vydají až na slavný Olymp.

Autodrom Most hostil ve čtvrtek 4. dubna setkání posádek Oldtimer Express Praha-Atény 2024. Účastníci zde měli možnost seznámit se nejen s trasou, ale také se startovní listinou, která čítá celkem 43 vozů. Po tiskové konferenci se mohli svézt se na závodním okruhu. Na samotnou jízdu do Atén se vydají o měsíc později.

Trasa, která bude opět startovat v Praze, je rozdělena na pět etap. Ty účastníky provedou rakouskými Alpami, pobřežím Chorvatska, Bosnou a Hercegovinou, Černou Horou, Albánií a samozřejmě Řeckem. Na jízdu dlouhou 2439 kilometrů se posádky vydají 4. května, ale celá jízda začne ve skutečnosti už o den dříve. V předvečer startu se účastníci setkají na slavnostním večeru ankety Zlatý volant, který je jedním z partnerů Oldtimer Expressu a díky tomu na startu nebudou chybět ani hvězdy motorsportu.

 

Foto: Kuba Zápotocký

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru