Profesionální hasič slouží na Vánoce poslední směnu po 30 letech. Pomohl nespočtu lidí
Foto: Michal Hrdlička
Lidé

Ústecký kraj - Poslední směnu u Hasičského záchraného sboru Ústeckého kraje, uzemního odboru Žatec, odslouží právě dnes 24. prosince na Štědrý den podporučík Milan Bartoň.

Milan u hasičů strávil neuvěřitelných 30 let. Jeho prvním dnem u hasičského záchranného sboru byl 1. listopad v roce 1992. kdy nastoupil jako hasič na požární stanici v Žatci.

Za 30 let služby toho stihl opravdu mnoho a nezapomenutelně se zapsal do paměti všech kolegů a zaměstnanců sboru.

Milan působil jako hasič-strojník. V listopadu 1998 byl jmenován do funkce velitel družstva a v březnu 2000 do funkce velitel čety (velitel směny). Absolvoval veliký počet specializačních kur­zů. Účastnil se se sportovním výběrem HZS mnoha soutěží v požárním sportu.

Díky své vlídnosti, klidu a rozvaze byl v kolektivu velice oblíbeným velitelem a vychoval desítky mladých začínajících hasičů, dokonce i svého nástupce Davida Slunéčka, který po něm hned 2. ledna směnu C převezme.

Zasahoval u mnoha malých i velkých případů. Mezi neznámější patří například požár v rafinerii Chemopetrol Litvínov v roce 1996, hned následující rok v červenci zasahoval při povodních na Moravě, kdy vydatné deště zvedly hladiny řek na severní Moravě a ve Slezsku. Velel u velkého množství požárů a vážných dopravních nehod a díky vždy profesionálně vedenému zásahu vrátil do života mnoho lidí.

Milan je velitel, se kterým se jeho podřízení budou těžko loučit a jeho nástupce to bude mít velmi těžké.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru