VIDEO: Vyhlášená cukrářka, kterou jste viděli i v Masterchefovi, pekla ve škole cukroví s budoucími kuchaři
Helena Fléglová v roudnické škole připravuje netradiční vánoční cukroví. Foto: Oldřich Hájek
Lidé

Roudnice nad Labem - Vánoční citrusové čokoládové kuličky, mini indiánky a další vynikající vánoční recepty od vyhlášené cukrářky Heleny Fléglové si vyzkoušeli přímo pod jejím vedením žáci oboru Kuchař-číšník ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště Roudnice nad Labem.

"Je to již třetí řada receptů, které mám v rámci kurzů. Každým rokem je to těžší a těžší vymyslet, protože přece jen klasické receptury jsou si podobné. Snažím se vnést do přípravy něco nového. Dneska používáme například timut pepř s citrusy, což je něco trochu specifického," prozrazuje Helena Fléglová, zakladatelka HF Pastry Academy. 

https://www.youtube.com/watch?v=fLR152UtPZc

Pokud je vám sympatická cukrářka povědomá, pak vězte, že jde o špičku tohoto řemesla v Česku, v nedávné době byla hostem pořadu Masterchef. V roudnické škole nebyla poprvé. "Se školou se mi spolupracuje úžasně. Paní ředitelka je velký nadšenec, paní učitelka Terka taky a je neuvěřitelné vidět lidi, kteří se snaží přenášet na studenty nové a nové věci, zvou si sem lektory v rámci cukrářské nebo kuchařské sekce, takže se opravdu snaží, aby studenti viděli reálně, co se právě děje na gastronomické scéně," dodává cukrářka.

Zkušenost pracovat s odborníky ve svém oboru během studia je pro žáky velmi cenná. Škola podobné neobvyklé kurzy pro žáky pořádá pravidelně několikrát v roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru