Víkend bude patřit oblačnosti a přeháňkám
Ilustrační foto
Lidé

Chomutovsko - Přestože čtvrteční den se slunečními paprsky pošetřil, rtuť teploměru se vyšplhala až na 15 °C. Stejně tomu bylo i na řadě míst na Pyrenejském poloostrově, teplotně na tom tedy Chomutovsko bylo jako Španělsko. O víkendu se charakter počasí příliš nezmění, nadále bude relativně teplo, avšak převládat bude velká oblačnost a dozajista se vyskytne i nějaká ta přeháňka.

Během čtvrtečního večera se po přechodu nevýrazné studené fronty vyjasnilo a rovněž do Mezinárodního dne žen Chomutovsko vkročilo s nebem posetým hvězdami. Letos bude platit neexistující heslo „jak MDŽ začal, tak také skončil“, neb i páteční večer se obejde bez mraků. Jinak tomu bohužel bude v průběhu dne, kdy naopak bude převážně oblačno až zataženo s tím, že především v Krušných horách nepřekvapí přeháňky, zřejmě netřeba říkat, že dešťové (na samých vrcholcích našich hor se sněhové vločky zjevit mohou). Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 10 °C, ráno v minimu kolem 5 až 1 °C.

Taktéž sobota 9. března přinese celkem svižné západní proudění, tedy plánujete-li výlet do hor či obecně na vyvýšená místa a především do průsmyků, počítejte se silnějším větrem. Více méně po dobu všech 24 hodin lze počítat s oblačnem až zataženem, pouze na chvilku až polojasnem, přičemž s největší pravděpodobností sprchne, a to odpoledne a večer. Nejvyšší odpolední teploty okolo 7 až 11 °C, ráno v minimu kolem 4 až 0 °C.

V neděli 10. března pořád vlhké a vzhledem k ročnímu období celkem vzato teplé západní oceánské proudění, takže ani na konci tohoto týdne si slunečních paprsků neužijeme. V první půli dne oblačno až zataženo, v té druhé již oblačnost proměnlivější, a to hlavně k večeru a večer. Srážky ano, ať už v podobě deště, přeháněk nebo kombinace obojího (déšť je v zásadě jen náruživá neboli dlouhotrvající přeháňka). Nejvyšší odpolední teploty okolo 7 až 11 °C, ráno v minimu kolem 5 až 1 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru