Je před námi magický večer! Ohně na kopcích se rozzáří i na podporu lidem z Ukrajiny
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

ČR - Až do roku 2019 se po deset let vždy s příchodem jara odehrávaly při Keltském telegrafu magické večery na stovkách kopců, abychom si tak uvědomili jarní rovnodennost, s níž do krajiny přichází stále více světla. Letos se Keltský telegraf uskuteční v sobotu 19. března 2022 v jednotném čase 19:30 hodin.

V letech 2020 a 2021 proběhl Keltský telegraf jen ve velmi omezené podobě, a když už to vypadalo, že se situace zklidní, objevila se další zdánlivě nečekaná a svým dosahem možná ještě složitější situace. Válka na Ukrajině.

"Jedna z myšlenek a inspirací pro vznik Keltského telegrafu byl pradávný způsob, jakým si naši předkové a tedy i Keltové předávali zprávy. Z kopce na kopec si na předem dohodnutých trasách dávali světelnými (případně kouřovými) signály znamení o nebezpečí. Často naše území ohrožovali nájezdníci z východu. Proto i obvyklým směrem, kterým putoval světelný signál Keltského telegrafu, byl od východu na západ. Teď je víc než zřejmé, z kterého směru nebezpečí hrozí," vysvětluje Vlastimil Hela, hlavní organizátor Keltského telegrafu.

Mapa Keltského telegrafu

U Keltského telegrafu je základním principem propojení. Má několik forem. Předáváním světla z kopce na kopec. Osobním spojením účastníků na jednotlivých kopcích. A také duchovním propojením všech účastníků na všech kopcích navzájem. Jde ale především o sladění s Matkou Zemí na mystické úrovni.

"Jak vidíte, máme tady jak rozměr materiální (světlo) tak duchovní. Ten první nám pomáhá k tomu druhému. O něj především při Keltském telegrafu jde. Zkusme proto letos využít ohňů i jiných světelných zdrojů jako společnou meditaci, modlitbu, rituál. Udělejme je společně všichni najednou. Podpořme klidem a mírem v našich duších cestu k ukončení válečného konfliktu, který se nás takřka dotýká. Též pro ochranu před jeho dalším rozšířením do Evropy. Naši předkové to tak v dobách zlých dělávali. Zvažte i rozumné použití hlučné pyrotechniky a její případnou náhradu nehlučnými zdroji světla. Možná stačí záře ohně, který odpradávna hrál v magických postupech velkou roli," uvádí dále Vlastimil Hela.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru