V sobotu začínají již 17. Klášterecké divadelní žně. Tentokrát budou demoliční!
Zdroj: Klášterec nad Ohří
Co se chystá

Klášterec nad Ohří - Nezadržitelně se blíží Klášterecké divadelní žně. A ty tentokrát budou demoliční! Krom tradičního zahájení kvalitní premiérou nové inscenace se můžete těšit na výběr toho nejlepšího, co se letos urodilo.

Sobota 26. 10. (19:00)

DS Klas - Knězovy děti
Balkánská hořká komedie. Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Neděle 27. 10. (19:00)

DS SemTamFór Slavičín - Jak jsem vyhrál válku
Anglická břitká protiválečná satira podle slavného románu Patrika Ryana. Mladý a naivní účetní Ernst Goodbody plní během vojenské služby doslovně a nadšeně vojenské zákony a rozkazy, čímž je ovšem přivádí do absurdity a rozkládá tím britskou armádu zevnitř. Nadřízení se ho chtějí zbavit, a tak jej „vykopávají“ stále výš.

Pondělí 28. 10. (19:00)

DS Exil Pardubice - Do zdi
Drama o Viktorovi, který ztratil po autonehodě paměť. Každý den k němu dochází žena, která se v něm všemi prostředky snaží probudit minulost. Viktor se brání, ona chce pravdu za každou cenu. Jak to všechno bylo a je? Kdo je Viktor, kdo je Marion a kdo je ta, která ho tak vytrvale vrací do reality a budí k životu?

Úterý 29. 10. (20:00)

DS Lázně Toušeň - Poprask na laguně
Commedia al dente, piccante, furiosa! Temperament, rvačky, pračky, hádky, rozchody a usmiřování – to vše ve slavné klasické komedii ze slunné Itálie. Muži a ženy šílí! Podaří se snaživému soudnímu úředníkovi urovnat věčné spory mezi rozhádanými mileneckými páry?

Středa 30. 10. (20:00)

DS Ty-já-tr/HROBESO Praha - Zlatý drak
Tragikomedie z thajsko-čínsko-vietnamské restaurace Zlatý drak. Mezi syčícími sporáky je mladému Číňanovi vytržen hasákem zub, načež Číňan vykrvácí. Zub se pak vydá na svoji dalekou pouť: nejprve nedopatřením do thajské polévky, poté do úst letušky a nakonec do řeky, po které pluje zpět domů také tělo mrtvého Číňana zabalené v koberci.

Čtvrtek 31. 10. (19:00)

DS D3 Karlovy Vary- Srnky
Groteskní komedie plná outsiderů s ještě kurióznějšími osudy, než máte vy! Dirigent, jemuž po autonehodě transplantují oční víčka… mykolog trpící gigantismem… vynálezce čili autor penalty v boxu… úředník finančního úřadu, jenž touží po vztahu se ženou. Jedna noc, která je svede dohromady, a srnky, které se objeví bůhví odkud a bůhvíjak – a chtějí bůhvíco…

Pátek 1. 11. (20:00)

Divadlo PoPud Brno - Archiv jazyků
George je jazykovědec, jehož vášní je dokumentovat a uchovávat umírající jazyky mizejících národů. V osobním životě ale neumí najít ta správná slova, která by zachránila jeho skomírající manželství. Archiv jazyků je něžná komedie o jazycích, komunikaci a o tom, že mít společnou řeč ještě neznamená rozumět si.

Sobota 2. 11. (19:00)

Divadýlko na dlani Mladá Boleslav - Vávra aneb Všechno co jste chtěli vědět o Maryše a báli jste se Mrštíků zeptat
Komedie na závěr - alias mladoboleslavská úprava jednoho z nejznámějších dramat českého divadla. Byl Vávra opravdu takový "lunt", že musel být otráven? Co vedlo bratry Mrštíky k tomu napsat právě Maryšu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru