Chomutov - Přinášíme přehled těch nejzajímavějších kulturních a společenských akcí, které se konají o tomto víkendu. Vybírat si, kam vyrazíte, nebude opět lehké.

LIŠNICE: Sportovní areál Lišnice – 4. ročník Lišnického štrůdlování

Sobota 22. srpna od 13 hodin

Zábavné odpoledne pro všechny věkové kategorie obyvatel se chystá na sobotu v Lišnici na Mostecku. Dětské atrakce, vystoupení kouzelníka Maxe, dechový orchestr Mostečanka, hudební produkce skupiny Mini Band, ohňová show, airbrush tetování, vizážistka, skákací hrad, ukázka hasičské techniky SDH Malé Březno, autogramiáda hokejistů HC Verva Litvínov. Hlavní akcí je soutěž o nejchutnější štrůdl. Večer taneční zábava pod širým nebem, zakončená ve 22.00 ohňostrojem.


MOST: Mostecké jezero – Uhelným Mosteckem

Sobota 22. srpna od 10 hodin

Poznávací a dobrodružný výlet terénními vozy po Mostecku. Ukážeme vám kontrasty a nečekané kouzlo industriální krajiny. Projížďka okolo Mosteckého jezera s pěti zajímavými zastávkami, dech beroucí výhled na zámek Jezeří nad velkolomem ČSA, litvínovská chemička a pohnutý příběh o jejím vzniku, protistřepinové kryty z období bombardování, předválečné lehké opevnění, válečný protiletecký kryt ve staré továrně, pokud vás to bude lákat více než protiletecký kryt, můžeme se místo toho podívat do stříbrné štoly Lehnschafter (vstupné 100 Kč), záleží na domluvě, opékání buřtů před štolou, střílení ze vzduchovky. Pořádá Offroad safari s. r. o.


MOST: Zámek Jezeří – Hudební léto

Sobota 22. srpna od 17 hodin a neděle 23. srpna od 15 hodin

Další z řady koncertů Hudebního léta na zámku Jezeří. V sobotu na téma Hvezdy Vídeňského kongresu, uslyšíte hudbu Jana Křitele Vaňhala, Wolfganga Amadea Mozarta a  lobkovického hudebníka z Neustadtu an der Waldnaab Franze Gleissnera. V neděli na téma Poražení Vídeňského kongresu, hudba L. van Beethovena, J. L. Dusíka, F. Mendelssohna.


MOST: Hipodrom – Srpnové parkurové závody

Sobota 22. srpna a neděle 23. srpna od 9 hodin

Přijďte se podívat na výjimečné výkony koní a jezdců. Novinkou a zajímavým zpestřením závodůje soutěž č. 2: skoková soutěž s postupným vylučováním (zrcadlové skákání) - paralelní jízda dvou dvojic, lepší z obou postupuje do dalšího kola, dokud dva finalisté nerozhodnou o vítězi. Nejobtížnější soutěží budeskoková soutěž stupně S**, předpokládaný začátek této soutěže je v neděli kolem 17:00 hod.


CHOMUTOV: Triola Cup

Pátek 21. srpna od 17 hodin a sobota 22. srpna od 6 hodin

Fanoušci motorismu a závodů do vrchu obzvlášť, zpozorněte. Osmý závod Triola Cup 2015 se jede v sobotu 22. srpna na rychlé trati z Chomutova do Blatna. Tentokrát vás nečekají jen rychlá závodní auta, ale i netradiční doprovodný program. V akci budete moci vidět tahač MAN okruhového závodníka Františka Vojtíška a jeho Frankie Racing teamu. Pořadatelé přicházejí i s další novinkou: Bude vyhodnocen a vyhlášen memoriál Františka Votavy pro závod v Chomutově a odměněni budou závodníci s 3 x nejrychlejšími časy v závodě. Depo se otevírá v pátek 21. srpna od 17 hodin. Více zde nebo na www.triolacup.cz


CHOMUTOV: Zoopark – Večerní jízdy Safari expresem

Pátek 21. srpna a sobota 22. srpna od 20.15 hodin

V letních měsících si návštěvu zooparku užijete i po setmění. Od června zahajujeme večerní jízdy Safari expresem. Každý pátek a sobotu ve 20:15  vyjede terénní souprava ze zastávky u brány zooparku. Jízda se uskuteční při minimálním počtu deseti osob a cena jízdenky je 80 Kč za dospělou osobu a 50 Kč za dítě. Jízdy nahradí páteční večerní procházky, které se v průběhu prázdnin nekonají.


KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Nádvoří kláštereckého zámku - Siraex

Pátek 21. srpna od 20 hodin

Závěrečný galavečer festivalu současného tance s mezinárodní účastí – Siraex, projekt Základní umělecké školy v Klášterci nad Ohří. Vyvrcholením festivalu bude páteční večer 22. 8. od 20:00 hodin na nádvoří zámku. Tento večer bude patřit našim zahraničním hostům z Mexika v choreografiích BOCETO / Luis Vallejo, HABITANTE /Shanti Vera,EL SIGUIENTE/ Jaciel Neri. 


ŽATEC: Lidový dům Panamera – Pospolifest

Sobota 22. srpna od 15 hodin

Hudební festival Pospolifest. Představí se regionální kapely, od 20,00 hodin vystoupí Ester Kočiková a Kujooni.


LOUNSKO: Zámek Krásný dvůr – Lásky a nelásky

Sobota 22. srpna od 19 hodin

Divadelní představení divadla Kapsa na motivy Dekameronu.


OSEK: Osecká pouť

Sobota 22. srpna od 9 hodin a neděle 23. srpna od 9 hodin

Slavnostní průvod Vyjde v sobotu v 9.30 hod. od budovy základní školy v Hrdlovské ulici. Hudebníci ZUŠ Litvínov doprovodí mažoretky DDM Duchcov. Historický řemeslný trh Uskuteční se na nádvoří cisterciáckého kláštera v sobotu od 10 do 18 hodin., v neděli od 9 do 17 hodin. Klidová zóna historického trhu zaujme kromě stánků s řemeslnými produkty a předvedením jejich výroby, představeními pouličních a loutkových divadel, akrobacií na volném laně, kejklíři, historickou hudbou, soutěžní arénou pro děti, svezením se zdarma na dřevěném kolotoči pro nejmenší. Účinkují: Divadlo V Pytli, Divadlo Na cestě, Divadlo Pod peřinou, improvizované divadlo Imp, historická hudba KRLESS, provazochodkyně Kristýna Vlčková, Panoptikum Maxe Fische a další. Kulturní program na Klášterním náměstí V průběhu obou dnů k poslechu bude hrát kapela Reguis Band, hudební program doplní vystoupení pro děti Jardy Hádanky, vystoupení The RockSet s programem World ROXETTE Tribute + RetroLive vás rozehřeje v čase od 19 do 22 hodin. Výstava velkého modelového kolejiště a modelů železničních vozidel V tělocvičně Domu dětí a mládeže Osek v Dolnonádražní ulici pořádá KMŽ Moldaváček Lom. Kolotoče, houpačky, autíčka, střelnice, motokáry, občerstvení, jarmareční stánky Na „pouťovém prostranství“ na hlavní silnici již od náměstí a na silnici od kláštera k Domu dětí a mládeže Osek. V sobotu ve 22 hodin. OHŇOSTROJ!!! Okresní výstava chovatelů - výstava domácího zvířectva, bohatá tombola, občerstvení v zahradním areálu výstaviště Českého svazu chovatelů (naproti lunaparku). Železniční expozice v budově železniční stanice Osek město spojená s promítáním fotograöí s železniční tématikou Výstava kožených plastik od autorky Blanky Mudrové nazvané " Kožené svítání" v galerii Informačního turistického centra Osek Slavnostní poutní bohoslužby v konventním chrámu Nanebevzetí Panny Marie se konají: - v sobotu ve 14 hodin. Koncert smyčcového kvarteta Piu presso v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie. - v sobotu v 17 hodin. Mše svatá - pontiökální, hlavním celebrantem bude Jeho Excelence biskup Mons. Erwin Ender, bývalý nuncius - velvyslanec Svatého stolce v České republice, nyní působící ve Vatikánu. Koncelebrují přítomní kněží a jáhnové.


ÚSTECKO: Zámek Velké Březno – Šípková Růženka

Neděle 23. srpna od 14 hodin

Na Státním zámku ve Velkém Březně je pro naše malé diváky připravena klasická pohádka o Šípkové Růžence. Hraje slavné pražské Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila.


DĚČÍN: Zámek Děčín - William Shakespeare: Jindřich VI. v Děčíně

Sobota 22. srpna od 20 hodin

Tradice letních shakespearovských představení vzámeckých zahradách pokračuje!Píše se rok 1423. Zemřel udatný anglický král Jindřich V. a na jeho místo nastupuje teprve devítiměsíční Jindřich VI., což rozpoutává boj o trůn...Překlad: Martin Hilský, dramaturgie: Vladimír Čepek, režie Filip Nuckolls. Hrají: Anna Fišerová, Jan Jankovský, Kryštof Rímský, Jiří Maryško, Jan Plouhar. Uvádí Činoherák Ústí nad Labem.


DĚČÍNSKO: Janov, Hájenky - Komentovaná prohlídka a show v Indiánské vesničce Rosehill

22. srpna od 14 hodin

Indiánská vesnice v Růžové na Děčínsku přibližuje návštěvníkům život původních obyvatel Severní Ameriky, jak vypadal před 150 lety. Uvidíte ukázky původních tanců, hudby a divadelní představení. Můžete si zatančit Hadí tanec, vyrobit čelenku nebo lapač snů, vyzkoušet lukostřelbu a hod tomahawkem. Uvidíte zde dobově zařízené stany týpí, potní chýši, indiánské oblečení, hračky, zbraně i hudební nástroje. Přijďte se podívat, jak kdysi žili prérijní indiáni - kočovní lovci bizonů. Spoustu exponátů a dovedností si zde můžete vyzkoušet - zastřílet si z luku, zabubnovat na buben, zahrát si indiánské hry,házet tomahawkem a oštěpem, vyrobit si lapač snů nebo zkusit rozdělat oheň křesáním. Na své si zde přijdou nejen děti, ale mnoho zajímavého z historie se dozvědí i dospělí.Indiánská vesnice je během prázdnin otevřena denně od 10:00 do 17:00, kdy si návštěvníci mohou prohlédnout muzeum - repliky indiánských předmětů a vyzkoušet různé indiánské dovednosti a hry. Komentovaná prohlídka vesničky a show je na programu každou prázdninovou sobotu od 14:00  a navíc příležitostně i v týdnu (termíny jsou uvedené na webu).Během dvouhodinového programu uvidíte ukázky původních tanců a hudby, Bizoní a Orlí tanec, i příběh o prvním setkání indiánu s osadníky. Můžete si zatančit Hadí tanec, naučit se indiánskou seznamovací píseň, vyzkoušet lukostřelbu, hod tomahawkem a oštěpem. Pro děti jsou připravené hry a malování na obličej. Zájemci si navíc mohou vyrobit kožený náramek, čelenku, nebo lapač snů.


DĚČÍNSKO: Rumburk - Mezinárodní turnaj ve Fotbalgolfu

Pátek 21. srpna od 9 hodin až do neděle 23. srpna do 17 hodin

World Championships 2015 ve Fotbalgolfu se koná v České republice v krásném prostředí Lužických hor. Fotbal Park Dymník byl otevřen před rokem dne 30. 5. 2014 jako první hřiště na fotbalgolf v České republice. Turnaj je plně otevřený všem, mužům i ženám. Pokud se nechcete pouze kochat hrou, můžete se tak aktivně zúčastni a třeba i turnaj vyhrát! Více na www.worldfootballgolf.com a http://www.fotbalparkdymnik.cz/.


DĚČÍNSKO: Jetřichovice, Dolský mlýn - Dny řemesel na Dolském mlýně

Pátek 21. srpna od 13 hodin, sobota 22. srpna od 8 hodin

Nenechte si ujít ukázky starých a téměř zapomenutých řemesel a přijďte se podívat, jak se staví smolná pec a jak se vyrábí smola či dehet. Těšit se můžete také na aktivity pro děti, exkurze, přednášky a koncerty pod širým nebem. Místo konání: louka u Dolského můstku, Dolský mlýn. V pátek se těšte na ukázky z historie praní a bělení prádla (ukázka a výklad u řeky), koncert Jany Šrajerové – Vébrové (stan u louky). V průběhu dne: pálení milíře, pečení v polní chlebové peci, experimentální výroba dehtu na smolném kameni, ukázka drátenického řemesla a výroby drobných hliněných předmětů, stavba repliky hutnické šachtové pece na zpracování železné rudy (dobrovolníci se mohou připojit!), výroba potaše. V sobotu uvidíte tavbu železné rudy a zpracování výstavku, ukázky z historie praní a bělení prádla (ukázka a výklad u řeky), rozebírání milíře. V průběhu dne: ukázka štípání šindele, pečení v polní chlebové peci, experimentální výroba dehtu na smolném kameni, ukázka drátenického řemesla a výroby drobných hliněných předmětů řemeslnické stánky. Shlédnout můžete i doprovodné výstavy Dolský mlýn – historie a současnost (v areálu Dolského mlýna) a Lesní řemesla v Českém Švýcarsku (na louce u Dolského můstku).


LITOMĚŘICE: 15. Filmový Festival Litoměřice

Pátek 21. srpna od 14 hodin, sobota 22. srpna od 8 hodin a neděla 23. srpna od 10 hodin

„Není sladký život jako sladký život.“ Tak zní motto letošního ročníku Filmového festivalu Litoměřice, který již popatnácté nabídne tematickou přehlídku lákající k objevování tajů filmového umění. Na doslovný význam spojení sladký život pohlédne festivalová dramaturgie z různých úhlů. Můžete se těšit na optimisticky laděné příběhy vzbuzující pocit snové dokonalosti. Láska, naděje, víra. Stejně významnou část programu ale bude tvořit též "sladký" život v ironických uvozovkách, který těmto křehkým námětům bude stát v harmonizující opozici a nabídne spíše odvrácenou, problematičtější nebo tíživější perspektivu. Výběr filmových děl má široký historický a geografický rozptyl, a proto se můžete těšit na snímky od dob němé éry až do současnosti a pocházející od španělských, islandských, amerických, slovenských, ukrajinských, rakouských, francouzských, německých, českých, ruských a polských tvůrců. Pořádá Kinoklub Ostrov ve spolupráci s MKZ Litoměřice. Více na www.fifeli.cz.


LOVOSICE: Lesopark Osmička Lovosice – Valdštejnské slavnosti

Sobota 22. srpna od 20 hodin a neděle 23 srpna od 12 hodin

Dobový koncert, trhy, dobová řemesla, tanečníci, kejklíři, šermířská bitva o Lovosickou tvrz. Více na http://kslovos.lovosice.com/.


LITOMĚŘICKO: Střížovice u Snědovic – sportovní areál - 2. ročník Dogtrekkingového závodu Po stopách Járy Cimrmana

Sobota 22. srpna od 15 hodin

Odpoledne plné soutěží a ukázek psích aktivit. Ukázky dogdancing (tanec se psem), dogfrisbee (házení talíře pro psa), ukázka práce Kynologů Policie ČR, agility (překážkový běh), mantrailing (vyhledávání ztracených lidí). Pro děti soutěže, pro rodiče dobré pivo, guláš a jiné pochutiny.


DOKSY: Máchovo jezero – pláž Klůček – Finlandia Mácháč

Pátek 21. srpna od 17 hodin a sobota 22. srpna od 15 hodin

Festival Mácháč je největším domácím beach open air festivalem, který patří již po čtrnáct let k tradičnímu zakončení taneční sezony. Během těchto let se na pláži Klůček u Máchova jezera vystřídaly hvězdy jako Tiësto, Axwell, Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, Dada Life, Carl Cox, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Boy George, Sidney Samson, Marco V, Junkie XL a mnoho dalších. Od roku 2011 se stal festival dvoudenním, což umožnilo zařadit do programu ještě více domácích umělců. Více na http://www.festival-machac.cz/.


LOKET: Přírodní amfiteátr Loket - Metal Loket

Sobota 22. srpna od 18 hodin

Headlinerem metalové přehlídky METAL Loket 2015 je metalová superskupina The German PANZER (GER), dále Alpha Tiger (GER), Victory (GER), Metallike (ITA).


OKOŘ: podhradí hradu Okoř - Open Air Festival Okoř 2015

22. srpna od 12 hodin

Jubilejní patnáctý ročník festivalu. Vystoupí Aneta Langerová, Vypsaná fixa, L. Filipová a Lenny, Michal Hrůza, Miro Žbirka, Tomáš Klus, Chinaski, Mig 21, Space Junkie. Více na www.festivalokor.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru