Veselé Velikonoce. Oblíbené setkání je připraveno na Novém Hradě
Nový Hrad v Jimlíně u Loun. Foto: Libor Želinský
Co se chystá

Louny, Jimlín – Velikonoční víkend je definitivně tady, hrady a zámky si na něj připravily sváteční program a zároveň otvírají novou sezonu. Oblíbený zámek Nový Hrad Jimlín tak učiní přesně 1. dubna, při tradičním datu zahajování, které letos sympaticky vyšlo na Velikonoční neděli.

Na zámku je pro tento den kromě první letošní možnosti prohlídek s průvodci zároveň připraven pro veřejnost oblíbený celodenní program s prostým názvem: Velikonoce na Novém Hradě. Vstup na nádvoří, dějiště slavností, bude po celý den bezplatný. Návštěvníci mohou zaplatit jen symbolické dobrovolné vstupné, věnovat svůj příspěvek na provoz zámku, pokud budou sami chtít.

A na co se lidé mohou na Novém Hradě těšit? „Bude to například skupina historického šermu, irská hudba, show mistrů ovládajících práci s bičem, pouliční a loutkové divadlo, kejklíři, stánkaři s občerstvením a se staročeskými a velikonočními výrobky. K vidění budou i živá zvířata,“ informoval Josef Kabát, ředitel zámku Nový Hrad. Program je připraven od 10 do 17 hodin.

Nový Hrad patří k nejoblíbenějším památkám na území okresu Louny. Za celý minulý rok ho navštívilo více než 27 tisíc lidí.

O víkendu jsou připraveny bohaté velikonoční akce i na dalších zajímavých místech v okrese Louny. Zámek Stekník zahajuje novou sezonu už dnes, v pátek, a psali jsme o něm zde. Zámek Krásný Dvůr se připojí v sobotu, podrobnosti najdete zde. V Žatci je přichystána bohatá zábava na sobotu i na neděli, více si o tom můžete přečíst zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru