Koncerty, přednášky, výstavy....Chomutovská knihovna zve na své dubnové akce. Vyberete si?
Ilustrační foto
Co se chystá

Chomutov – Koncerty, dvě cestovatelské přednášky, výstava obrazů a třeba i oslava Mezinárodního dne památek, při které budou zpřístupněny zdarma objekty Městské věže, Galerie Špejchar a Lurago a kostel sv. Ignáce. Na tyto a další akce zve v dubnu chomutovská knihovna.

V sobotu 7. dubna od 18 hodin budeme v chomutovském kostele sv. Ignáce vzpomínat na hudebního velikána Johna Lennona. Lennonovy písně z období Beatles i jeho sólové kariéry zazpívají a zahrají Stráníci, Zdeněk Pejška a Petra Fořtová, Petr Brandl, Bára Nováková a Laura Mašková, vokálně-instrumentální soubor Madrgal, smíšený pěvecký sbor Happy Smile a Dan Kubica.

Cestovatelka Štěpánka Kadlecová vystupující pod přízviskem Krušnoholka bude v chomutovské knihovně vyprávět o svém životě, který nemá jasný směr, neb se vždy stane něco, co by si ani v té nejšílenější představě nevymyslela. Vše se odvíjí od jednoho neplánovaného výletu na Nový Zéland, který odstartoval sled událostí, díky nimž se stala profesionálním stopařem vlků v Krušných horách a dostala se k práci snů. Přednášku si můžete přijít poslechnout v úterý 10. dubna od 17 hodin.

Na své si přijdou 12. dubna milovníci výtvarného umění. V 17 hodin bude v Galerii Špejchar zahájena výstava obrazů Ladislava Chabra. Autor se chystá přehlídkou svých děl oslavit své životní jubileum. Výstavu s názvem Borůvkový koláč budete moci shlédnout do 24. května.

Další cestovatelkou, která zavítá v dubnu do prostor chomutovské knihovny bude Veronika Kupková, která od roku 2013 působila jako učitelka v Dánsku, Barmě a jako pedagožka neformálního vzdělávání a koordinátor česko-německých projektů v Německu. 17. dubna od 17 hodin bude vyprávět o svém tříměsíčním pobytu v Barmě, v zemi, jak sama říká, je jako žádná jiná.

Středisko knihovnických a kulturních služeb se 21. dubna připojí k Mezinárodnímu dni památek a sídel a mezi 9 a 17 hodinou zdarma zpřístupní objekty Městské věže, Galerie Špejchar a Lurago a kostel sv. Ignáce.

Opuštěná místa nejen na severu Čech budou tématem přednášky, při které se dozvíte co je urbex - urban exploration a co je jeho smyslem. Prohlédnete si množství zajímavých fotografií, ale také zjistíte nemálo informací o historii opuštěných míst a o tom jak se na takových místech chovat, s ohledem na skutečnost, že urbex stojí na pomezí legálnosti. Přednášející Aleš Musil, který s touto tématikou do chomutovské knihovny 23. dubna od 17 hodin zavítá, vám nabídne komplexní pohled na tuto problematiku.

V závěru měsíce proběhne první letošní koncert v atriu chomutovské knihovny. V sobotu 28. dubna vystoupí regionální hudební skupiny Noční klid (blues-rock), Martin Jáchym & The Common Sense (poetic rock), When Goodbye Means End (emo-core/crossover), Dokruhu (weird country/kovbojský metal), Hot pants (punk-rock) a jako host – dreampopová pražská Dukla. Debutové EP Vinohrady, nahrané během loňského léta jen tak z radosti, naznačuje, že Dukla by mohla pohnout českou alternativní scénou. April Open Air začíná v 15 hodin.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru