Klášterec nad Ohří - V pátek 2. února začíná v klášterecké galerii Kryt výstava maleb a fotografií Luďka Kubáta a Ladislava Kubeše s názvem Jsi moje kočka a já tvůj člověk.

Luděk Kubát pochází z Klášterce a je vyučený jako malíř porcelánu a keramiky v místní porcelánce, kde pracoval až do svého odchodu do důchodu. V 80. letech chodil do výtvarného kroužku působícího v kulturním domě, účastnil se několika kolektivních výstav v Klášterci a blízkém okolí a k 60. narozeninám mu galerie Kryt uspořádala první samostatnou výstavu.

V současnosti se věnuje také psaní detektivních románů, které se odehrávají i v Klášterci a jeho okolí. Jeho prvotina vyšla v brněnském nakladatelství MOBA a setkala se s velkým úspěchem, v únoru letošního roku vyjde jeho další román.

Ladislav Kubeš se narodil se v Teplicích, vyučil se v učilišti Severočeských elektráren v Chomutově a s fotografováním začínal ještě v éře černobílé fotografie. Jeho první výstava byl Klášterecký Miš – Maš v roce 2011 v galerii Kryt. Účastnil se výstavy na kláštereckém zámku, v roce 2014 zvítězil v soutěži Zaostřeno na Klášterec. Zaměřuje se na fotografování památek, přírody i lidí, zajímá se street foto, ale jeho doménou jsou zvířata. Jak sám říká „Proto je výstava zaměřená na kočky a „kočky“. Oba živočišné druhy mají mnoho společného a jsou nepřebernou studnicí veskrze příjemných zážitků. Radost z nich je ale poloviční, když se o ní nemáš s kým podělit…“

Výstava s názvem Jsi moje kočka a já tvůj člověk začíná v galerii Kryt vernisáží 2. února v 17:00 hodin a k vidění bude do 26. února.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru