Teplice - Několikery slavnosti, dobročinná hudební akce či hraní na zámcích nás o víkendu čeká v regionu. Už máte své plány na víkend? Kam vyrazíte?

V Selském dvoře na Mostecku se můžete v sobotu pobavit u koní. Foto: Oldřich Hájek

BRAŇANY: Selský dvůr slaví desáté výročí

Sobota 23. srpna od 11 hodin
V Selském dvoře v Braňanech v sobotu pořádají oslavy u příležitosti desátého výročí. Program začíná v 11 hodin. Uvidíte ukázku výcviku policejních psů, drezúru koní, jízdu zručnosti na ponících, svézt se můžete v kočáře. Součástí programu budou i kreativní dílny pro děti, třpytivé tetování, malování na obličej a akční nabídka pochoutek v Krčmě. Při nepříznivém počasí se program odehrává v kryté hale. Vstupné na program činí 20 korun.

MOST: Hudební akce pomůže nemocné dívce

Sobota 23. srpna od 14 hodin
V areálu mosteckého jezera Matylda se již tuto sobotu uskuteční charitativní již 2. ročník hudební akce Country Matylda Most. Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek z koncertu půjde na pořízení speciálního kochleárního implantátu pro malou Mostečanku Adélku Minčákovou. Návštěvníci charitativní akce se budou moci těšit také například na hudební formace Penál, Jitku Vrbovou. Vystoupí ale také Paradox, Karolína, Rio, Poslední křeč, Muzika občas a další hudebníci a skupiny.

KADAŇ: Na Císařský den vás sveze parní lokomotiva

Sobota 23. srpna
Zvláštní parní vlak se stylovými historickými vozy vypraví České dráhy ve spolupráci s městem Kadaň na slavnosti připomínající návštěvu císaře římského a krále českého Karla IV. v roce 1367. V čele zvláštního spoje, který jede v sobotu 23. srpna z Děčína do Kadaně a zpět, pojede parní lokomotiva 475.1 Šlechtična. Vlak nabízí 440 míst k sezení. Vyjíždí v 8:00 z Děčína hl.n. a přes Ústí nad Labem hl.n., Teplice v Čechách, Bílinu, Most, Chomutov a Kadaň-Prunéřov zamíří do Kadaně, kam přijede v 10:30.

CHOMUTOV: Divadelníci zahrají ve věži

Sobota 23. a neděle 24. srpna
Kus z historie Chomutova poznají návštěvníci městské věže. Tam se totiž budou konat komentované prohlídky věže doplněné o divadelní scénky. Osm pater věže zaplní zhruba šestnáct divadelníků v dobových kostýmech, scénky budou navazovat na komentář průvodce. Prohlídka věže tak bude velmi zajímavá i pro děti, které si díky scénkám dokáží výklad lépe představit. Komentované prohlídky s divadelními scénkami se budou vždy každou celou hodinu od 12.00 do 16.00 hodin.

DUBÍ: Dubské slavnosti

Pátek 22. – neděle 24. srpna
Dubské slavnosti se od pátku do neděle konají v Dubí na Teplicku. Začíná se v pátek v 17 hodin slavnostní fanfárou u kostela Panny Marie. V sobotu od 13. hodiny uslyšíte ve sportovním areálu Xindla X. Později Milana Drobného, Petra Koláře či Petru Janů. Program naleznete zde.

JIMLÍN: Smolíček na Novém hradě

Sobota 23. srpna od 17 hodin
Pohádku o Smolíčkovi zahrají dětem v sobotu odpoledne na zámku Nový hrad v Jimlíně na Lounsku. Na vstupné si připravte 30 korun.

KRÁSNÝ DVŮR: Lijavec se skutečným deštěm

Sobota 23. srpna od 19 hodin
Buďte srdečně zváni na divadelní představení Lijavec na nádvoří krásnodvorského zámku. Hru uvádí Trus: Trnovská umělecká společnost. Vstupné je 50 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru