Chomutov – Čeká na nás prý slunečný víkend, kdy se teploty budou šplhat až ke dvaceti stupňům Celsia. Tak proč zůstávat doma? Máme pro vás řadu tipů, kde se můžete poslední březnovou sobotu a neděli pěkně pobavit. Inspirujte se také prostřednictvím videoreportáží.

Foto: www.dinosaurium.cz

Otevírá se Jezeří

Poprvé v letošním roce se můžete jít podívat na zámek Jezeří. V sobotu tam začíná turistická sezóna. V dubnu je potom otevřeno o víkendech a na Velikonoční pondělí, od 10 hodin do 17 hodin. Zámek Jezeří je známý kvůli své ohrožené existenci v souvislosti s těžbou uhlí v nedalekém lomu ČSA. Ke konci devadesátých let minulého století ale byly zahájeny rekonstrukční práce, které vzhledem k velikosti objektu a omezeným prostředkům probíhají až do současnosti a s výhledem do daleké budoucnosti.

Kickboxeři si to rozdají v Mostě

Sportovní hala v Albrechtické ulici zažije v sobotu 29. března pěknou dávku adrenalinu. Konat se zde bude tradiční turnaj v kickboxu Leon Open 2014. V boxerském ringu a na několika zápasištích svedou boje závodníci v disciplínách pointfighting, lightcontact, kick light, fullcontact, low kic, kata hard, kata soft a musical forms.

Hrajte si s Merkurem v Centralu

Velká interaktivní výstava se stavebnicí MERKUR s názvem „MERKUR není jen planeta" je k vidění v mosteckém OC Central. Vstup je pro všechny zdarma. Obsahem výstavy je kromě exponátů postavených ze stavebnice MERKUR také ukázka robotiky, sada výukových modelů mechanických i elektrických pro názornou výuku fyziky a mechaniky.

Hokejisté ze sedmi zemí bojují v Mostě o velikonoční pohár

O víkendu se můžete jít podívat také na Zimní stadion v Mostě. Ten zažije pořádnou dávku hokejových turnajů. Od pátku až do 13. dubna se tam koná v pořadí již 13. ročník série hokejových turnajů mládeže Easter Cup. Do Mostu se sjelo šedesát mužstev ze sedmi zemí světa.

Divadelní přehlídka PřeMostění

V sobotu i neděli se můžete zajít mrknou na divadelní festival PřeMostěn, který organizuje DS Odevšad ve spolupráci se Základní uměleckou školou F. L. Gassmanna. V rámci festivalu proběhnou tři přehlídky – krajská postupová divadelní přehlídka Mladá Scéna, krajské kolo postupové přehlídky Divadelní Piknik Volyně a krajské kolo experimentujícího divadla Šrámkův Písek. Divadelní přehlídka PřeMostění je postupová, ale nesoutěžní. Jejím hlavním cílem je umožnit amatérským souborům i jednotlivcům prezentaci jejich představení.

Zámek Duchcov zahajuje akcí pro děti

První akce letošní sezóny na zámku v Duchcově je věnována dětem. Sobota 29. března se tam ponese v karnevalovém duchu. Uvidíte pohádkové bytosti, zámecké hosty v kostýmech, princezny, rytíře i slavného Casanovu, který na zámku pobýval.

V Hřensku otevírají Edmundovu soutěsku v předstihu

Máte rádi Hřensko? Vzhledem k neobvykle teplému počasí posledních dnů tam zajistili v předstihu víkendový provoz v Edmundově soutěsce už od této soboty 29. března. Klasický sezónní provoz v obou Soutěskách bude zahájen jako obvykle na Velikonoce, tj. 18. dubna. V Edmundově soutěsce poslední loď jezdí směr Hřensko v 18 hod. a směr Mezná v 17,30 hod. Dospělí tam platí 80 korun, děti, důchodci a psi polovinu.

Zálesáci zvou na výlet do technického muzea

Dětská organizace zálesák Most zve na výlet: Podkrušnohorské technické muzeum - hlubinné dobývání. Sraz je v neděli ve 13 hodin před dolním vchodem OD PRIOR, návrat přibližně v 17 hodin, poznávací znamení vedoucího – modrá čepice D. O. Zálesák Most. Připravte si:: dospělí 70 Kč, děti 40 Kč, děti do 7 let pouze v doprovodu dospělé osoby, průkazku MHD, vhodné oblečení, pití svačinu, kartičku pojišťovny... info na tel: 732 677 039.


Zajeďte si do Prahy do Dinosauria

V polovině března byla v Praze na Výstavišti zahájena unikátní expozice Dinosaurium, která představuje část jedné z největších světových sbírek pravých koster a zkamenělin dinosaurů. Výstava nabízí více než padesát exponátů, kterým dominují až téměř 300 miliónů let staré skelety a fosílie zapůjčené z moskevského Borisiakova paleontologického institutu ruské akademie věd , jehož více než dvousetčlennému týmu vědců se během letitého výzkumu pravěkých živočichů podařilo z jejich ostatků shromáždit jednu z nejucelenějších kolekcí na světě. "Čeští návštěvníci uvidí tuto sbírku navíc v podobě, v jaké byla vytvořena a předvedena zatím pouze ve Švédsku - ve velmi působivé panoramatické prohlídce (360°)." představuje blíže Dinosaurium za pořadatele Beyond Entertainment Štěpán Janeček, který se podílel také na realizaci mimořádně úspěšné loňské výstavy Tutanchamon. Expozice potrvá do 29.června.


Vydejte se do hor na vodní nádrž Fláje, je to kulturní památka

Jestli bude skutečně slunečno a teplo, jděte se projít po hrázi flájské přehrady. Ta byla postavena v letech 1951 - 1964. Účelem vodního díla Fláje je zásobovat pitnou vodou oblast severočeské hnědouhelné pánve. Jeho další funkce jsou zajištění minimálního průtoku a snížení povodňového průtoku na Flájském potoce a částečná ochrana před povodněmi území pod hrází. Je součástí vodohospodářské soustavy v oblasti severočeské hnědouhelné pánve. Přehrada je díky své unikátní konstrukci zařazena mezi kulturní památky České republiky. Ochranné vodní pásmo I. stupně platí okolo celé vodní plochy nádrže s přísným zákazem vstupu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru