Ústecký kraj – Krásný má být první dubnový víkend podle nynějších hlášek meteorologů. Tak proč si ho nezpestřit nějakým výletem? Chcete vyrazit na pochod, vydat se pod zem, omrknout zvířata v zoo či se přidáte k vytvoření světového rekordu? Máme pro vás desítku tipů z celého kraje, které vám mohou pomoci v rozhodování, co s volným víkendem.

Mikulášská štola v Hoře Svaté Kateřiny. Foto: OÚ Hora Svaté Kateřiny

Na Kateřině otevírají po zimě rudnou štolu

Víte, jak se těžily rudy v Krušných horách? Podívat se na to můžete v Mikulášské štole v Hoře Svaté Kateřiny na Mostecku. Otevřena pro veřejnost bude po zimní pauze opět od soboty 5. dubna. Přijít tam můžete o víkendech vždy mezi 10. a 16. hodinou.

Na Lounsku se jde jeden z největších pochodů v kraji

Čtyřicátý ročník turistického pochodu 166 tisíc stop krajem Lučanů se koná v sobotu na Lounsku. Vychází se z Černčic u Loun mezi sedmou a desátou hodinou dopoledne. Cíl je tamtéž. Pěší se mohou vydat trasami v délce 12 a 35 kilometrů, pro cyklisty jsou připravené trasy o délkách 22 a 45 kilometrů.

Ústecká zoo začíná sezónu

Nenechte si ujít zahájení letní sezóny, které se koná první dubnovou sobotu v Zoo Ústí nad Labem. Čeká na vás zajímavý program, Jaroslav Uhlíř s kapelou a lemuři kata. Tradiční akce k zahájení letní sezóny se koná od roku 2006, pro návštěvníky je vždy připraven zajímavý program. Tentokrát se hlavní část odehraje od 13.00 hodin u restaurace Koliba (Jaroslav Uhlíř s kapelou, taneční skupina Taratibu, divadelní soubor Mladá scéna, animační team DanceMission). Slavnostní otevření nové expozice pro lemury kata (pod Kolibou). Od 10.00 hodin soutěžní stanoviště v areálu zoo, malování na obličej.

V Radničním sklípku už začaly Velikonoce

Inspiraci na velikonoční výzdobu můžete načerpat v Galerii Radniční sklípek v Litvínově. Velikonoční půda ukazuje výstavu velikonočních řetězů dětí z mateřských škol, žáků základních a středních škol. Galerie je otevřena od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin a v sobotu a v neděli od 12 do 18 hodin.

V Teplicích se budou vyrábět plechové píšťalky

V Teplicích se můžete pokusit pomoci ve vytvoření nového rekordu. Pod vedením místních známých klempířů a ve spolupráci se základními školami se budou na minimálně 40 místech ve 20 zemích vyrábět jednoduché píšťalky, na které se bude pískat. V Teplicích se akce koná v sobotu od 10 do 17 hodin na Benešově náměstí, pořádá ji Okresní hospodářská komora Teplice.

Hokejisté z osmi zemí hrají v Mostě

Od konce března až do 13. dubna se na zimním stadionu v Mostě koná mezinárodní hokejový turnaj mládeže, kterého se účastní na 60 mužstev z osmi zemí Evropy - Ruska, Běloruska, Ukrajiny, Německa, Rumunska, Rakouska, Slovenska a nejslavnější česká mužstva jako Sparta Praha, Slavia Praha, HC Most a mnoho dalších. Kompletní přehled zápasů v jednotlivých kategoriích lze najít na webových stránkách www.eastercup.cz.

Na děčínském zámku otevřou zahrady

Krásné slunečné počasí přímo vybízí k procházkám v příjemném prostředí zámeckého parku v Děčíně. Jižní terasy a Růžová zahrada děčínského zámku budou návštěvníkům zpřístupněny od této soboty. A na jaké novinky se mohou návštěvníci těšit v novém roce? V průběhu jara až léta by například mělo dojít ke zprovoznění nových vodních prvků. Jedná se o dvě kašny na prvním nádvoří a jednu na jižních zahradách. Návštěvníci se také budou moci seznámit s novými obyvateli zahrad – s pěticí pávů, které Zámek Děčín získal darem z doksanského kláštera. Pro lepší orientaci v zahradách a pro načerpání více zajímavých informací poslouží nový navigační systém.

Staré hokejové gardy se utkají v Bílině

V sobotu 5. dubna 2014 proběhne na ZS v Bílině turnaj starých gard O pohár prezidenta HC Draci Bílina v ledním hokeji. Turnaje se zúčastní celky: HC Draci Bílina, HC Most, HC Stadion Louny a HC Děčín. Hrát se bude systémem každý s každým 2 x 15. minut. Turnaj bude zahájen v 9.00 a poslední zápasy budou sehrány v 15 hodin.

Výstava Tajnosti z depozitářů Ústeckého kraje

Zajímá Vás, jak vypadaly např. chrliče ve tvaru lvích hlav v teplických městských lázních, šiška druhohorní borovice nebo co skrývala truhlice lovce orchidejí Dona Benita? Pak navštivte výstavu předmětů, které nenajdete v muzejních expozicích a které mají zajímavý příběh, ať už se jedná o neobyčejnou cestu z místa jejich nálezu či o cestu z rukou původních majitelů do muzejních sbírek nebo o tajemství jejich osudu. Výstava utajených pokladů z depozitářů dvanácti muzeí Ústeckého kraje se koná ve Výstavní místnosti teplického zámku.

Projděte si Bezručovu stezku

Šest kilometrů dlouhá naučná stezka na okraji Chomutova přibližuje rozmanitou přírodu Přírodního parku Bezručovo údolí. Vychází od prvního zastavení na louce nad rybníkem Hřebíkárnou a sleduje pravý břeh Chomutovky až k místu, kde stával Třetí dolský mlýn.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru