Teplice - Rocková legenda oslovující již dvě generace fanoušků a rodák z Oseka Kamil Střihavka dnes v rámci svého Akustického turné 2014 zavítá zpět domů na Teplicko. Hraje od 19 hodin v Krušnohorském divadle v Teplicích.

Akustické pojetí skladeb zcela jistě znamená komornější prostředí... Jaké změny v tomto směru proběhly?
Akustické turné je samozřejmě odlišné od standardních rockových koncertů. Již původní záměr byl zahrát sedícímu publiku a také toto komornější prostředí směrovat do vhodných prostor. Ve spolupráci s pořadateli koncertů jsme vystoupení uspořádali v divadelních či menších koncertních sálech, kde samozřejmě více vyniká unikátnost představení.

Akustické pojetí skladeb představuje výměnu nástrojů – jak jste si s tím poradil ve své kapele?
To nebylo naštěstí až tak složité, protože muzikanty, se kterými hraju, nebyl až tak velký problém vyměnit například baskytaru za kontrabas nebo elektrickou kytaru za akustiku. Ale přece jen jsem něco změnil – jádro sestavy zůstalo stejné, ale pro rozšíření spektra nástrojů jsem ale udělal pár zásadních změn – do kapely přibyly dechové nástroje a steel kytara. Naopak jsem akustickou sestavu LEADERS!l pozměnil - dvě vokalistky v akustické sestavě nejsou a přibyla percussistka. Aktuální sestava muzikantů, podotýkám že pouze na akustických koncertech, je Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Petr Henych (akustické kytary), Martin Ivan (kontrabas), Lukáš Pavlík (bicí nástroje), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny aj.) a David Babka (steel kytara).

Co byste vzkázal těm, kteří váhají, zda na váš akustický koncert vyrazit:
Tak za prvé budou mít jedinečnou možnost vidět a hlavně slyšet mou maličkost v polohách, které pro mě nejsou zcela typické a za druhé, pokud dokáží vyměnit pro jeden večer blikající obrazovky za živou produkci, dostanou nemalou dávku emocí, které hudba dokáže spolehlivě přenášet na nás všechny.

KAMIL STŘIHAVKA – AKUSTICKÉ TURNÉ 2014

7. 2. Kutná Hora – Tylovo divadlo
11. 2. Nový Bor - Městské divadlo
12. 2. Stochov u Kladna - Dům kultury
19. 2. Teplice - Krušnohorské divadlo
13. 3. Český Krumlov - Městské divadlo
14. 3. Kraslice - Kulturní dům
22. 3. Trhové Sviny - Městské kulturní středisko
25. 3. Zlín - Kongresové centrum
26. 3. Ostrava Zábřeh - KD Akord
22. 4. Hradec Králové - Sál Filharmonie
28. 4. Praha - Hybernia
29. 4. Plzeň - Synagoga
21. 5. Kladno – Zahrada zámku

Aktuální seznam všech koncertů naleznete na www.strihavka.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru