Na Vejprtskou dráhu se opět vrací vlaky
Ilustrační foto. Zdroj: www.trat137.unas.cz
Co se chystá

Chomutovsko - V sobotu 29. dubna se opět vrátí vlaky po zimní přestávce na oblíbenou trať mezi Chomutovem a Vejprty. Loni přepravily na tisíce cestujících.

Vlaky vyjíždějí z Chomutova v 9.52 a 16.09 hodin. Do Chomutova se lokálka vrací v 11.50 a 18.22 hodin. Bližší informace naleznete na www.trat137.unas.cz

Loňská sezóna byla na Vejprtské trati úspěšná. Německý dopravce DB Erzgebirgsbahn, sledoval a sčítal přeshraniční spojení a to v úseku Vejprty - Cranzahl. Za 21 víkendů bylo vlaky v tomto přeshraničním úseku, kde provoz zajišťovaly jedním párem vlaků České dráhy a jedním párem DB Erzgebirgsbahn, převezeno přes 3 300 cestujících. Díky velkému zájmu z německé strany, musely být některé vlaky posíleny.

Vlakem do Krušný hor rádi vyrážejí často cykloturisté. Někteří dávají vlakům přednost před cyklobusy. Několikrát se stalo, že vlakem jelo více než 70 cyklistů s koly.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru