Vlčí máky na podporu válečných veteránů seženete v Chomutově např. v pobočce České spořitelny, v Klášterci hned na 3 místech. Foto: Infocentrum Litvínov
Co se chystá

Ústecký kraj – Na sobotu 11. listopadu tradičně připadá celosvětový Den válečných veteránů. Už nyní na vybraných místech můžete sehnat vlčí máky, jejichž nákupem podpoříte veterány. Tradiční akci chystá také Severočeský letecký archiv v Mezinárodním památníku obětem II. světové války v Mostě. 

Zakoupit vlčí mák můžete v Chomutově, v Kadani i Klášterci nad Ohří. Pořízením květu přispějete na přímou pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa. Výtěžek sbírky jde také na to, aby se na jejich příběhy nezapomnělo. Jedním z dokumentaristů je také redaktor Českého rozhlasu Jan Beneš.

 

Den válečných veteránů se uskuteční v Mostě nicméně až v neděli 12. listopadu. Památník, který se nachází v objektu bývalého městského krematoria na starém hřbitově, bude zpřístupněn od 14 do 16 hodin. Při pietní akci si návštěvníci budou moci prohlédnout některé z novinek pro budoucí muzejní sezonu. „K vidění budou nově například kožené kalhoty s tzv. padacím mostem. Odhadujeme, že jsou tak z roku 1941. Našli se na půdě jednoho domu na Mostecku," láká na jednu z novinek Edvard D. Beneš.

 

K vidění bude například také model městské zvonice a divadla ze starého Mostu. Foto: Edvard D. Beneš

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru