Kromě jízd na polygonu a závodní dráze bude také k vidění spousta zajímavostí z oblasti záchranných složek. Foto: Autodrom Most
Co se chystá

Most – Mostecký polygon jako největší profesionální centrum kurzů bezpečné jízdy v Česku pro své fanoušky i širokou veřejnost na druhou polovinu října přichystal akci, která si klade za cíl zábavnou formou zvýšit všeobecné povědomí o bezpečnosti na silnicích. Během Dne bezpečnosti, který se uskuteční v neděli 29. října, bude pro veřejnost otevřený jak polygon, tak samotný okruh.

Návštěvníci si tak budou moci vyzkoušet cvičné moduly, na nichž probíhají kurzy na polygonu, ale mohou si užít i svezení na závodní dráze v rámci každoroční AUTOSHOW. Vstup je jako vždy zdarma.

Na polygonu jsou pro veřejnost připraveny ukázkové jízdy, při nichž si řidič vyzkouší rozjezdy, brzdění a průjezd zatáčko na kopci s kluznou plochou. Také techniku vyhýbacího manévru vodním překážkám při rychlé jízdě do kopce či přirozený smyk přední a zadní nápravy.

Na druhém stanovišti se bude testovat aquaplaning a řidiči si taky vyzkouší slalom na suchu i mokru s vodními překážkami.

K ukázkovému kurzu bezpečné jízdy je nutné se registrovat

Zájemci za něj zaplatí 50 korun. Stanoveny jsou dva časové termíny – od 9 a od 13 hodin, přičemž jízdy nejsou určené na určitý čas, držitelé kupónu se řadí do fronty, kdy si je postupně vyzvedává instruktor.

Zájemci si také mohou za cenu 200 korun zakoupit jízdu na závodní dráze. Zakoupený kupón opravňuje k jízdě po dráze ve vymezeném čase 10 minut (jeden blok).  Jízdy nejsou určené na určitý čas. Držitelé kupónu se řadí do fronty. Jízdy probíhají od 9-16 hodin s polední pauzou od 13-14 hodin.

V rámci Autoshow je možnost zakoupení boxu za 3 000 korun. Kupóny na jízdu nejsou součástí pronájmu boxu. V případě zakoupení boxu přednostní průjezd na trať – vždy MAX 5 vozů z pit lane, zbytek z fronty. Helmy nejsou na dráhu v tomto případě vyžadovány. Kupóny na jízdu nelze koupit na konkrétní čas, proto je třeba počítat s případným čekáním.

Po celý den jsou připraveny také nejrůznější ukázky Hasičské techniky, první pomoci a k dispozici bude také simulátor převrácení. Kompletní program najdete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru