Sice tam nestraší, ale atmosféra sklepení vás ohromí
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Duchcov – O víkendu 16. a 17. září se pro zájemce znovu otevře zámecké sklepení Státního zámku v Duchcově. Akce se koná v rámci Dnů evropského dědictví, kdy se už od roku 1985 každoročně otevírají veřejnosti jinak běžně nepřístupné prostory historických i jiných významných objektů. Prohlídky sklepů duchcovského zámku budou začínat v sobotu i v neděli vždy od 10, 12 a 14 hodin.

Na netradiční prohlídce se její účastníci seznámí s nejstarší historií zámku a dozvědí se také, k čemu podzemní prostory pod hlavní budovou i novějším barokním křídlem sloužily. Získají rovněž informace o tom, jak se s postupem času jejich funkce a význam měnily. Vzhledem k poměrně velkému zájmu doporučují pracovníci zámku, aby si zájemci čas prohlídky a termín rezervovali dopředu na čísle 417 835 301.

Když už na zámku budete, můžete se vydat na prohlídku zámeckých interiérů. První dva okruhy, Valdštejnská prohlídka a Casanova na zámku, jsou stále ještě doplněné o divadelní kostýmy. Ty zapůjčilo zámku až do konce sezóny Severočeské divadlo v Ústí nad Labem. Kostýmy bude v interiérech možné vidět do konce letošní sezóny, konkrétně do 31. října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru