10 TIPŮ NA VÍKEND: Nebe zaplní letecká podívaná, ušní bubínky zase potěší koncerty a slavnosti
Ústecké Nebe Plné Letadel. Foto: Archiv pořadatele
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Ještě nemáte plány na víkend a nevíte, kam vyrazit? Přinášíme naší pravidelnou várku víkendových tipů, ze kterých si určitě vyberete!

Ústecko

Ústecké nebe plné letadel
2. 9. 2023, letiště Ústí nad Labem
Poslední prázdninovou sobotu se na letišti v Ústí nad Labem uskuteční letecký den. Ústecké nebe plné letadel letos láká na účast světové hvězdy - pilota světové série Red Bull Air Race Martina Šonku. A co víc, vstupné na tento letecký den je zdarma. Ranní ptáčata se mohou těšit na vyhlídkové lety, stačí přijít a říct si o seznamovací let. Probíhat budou od 7.30 do 11 hodin. Kdo je nestihne, nemusí smutnit, opakovat se budou ještě večer, a to od 17.30 do 19.30 hodin. Mezi 10 a 12 hodinou přiletí letadla, která jsou součástí hlavního programu, ten vypukne přesně v poledne.

Mostecko

Mystery Loučky
2. 9. 2023 19:00, kulturní a sportovní areál Loučky
Electro music, laser show a nadupaní DJ´s - MATAMAR, ReOrder, Uwa a další zahrají v areálu Loučky Litvínov.

Teplicko

Bílinské slavnosti aneb Den horníků
2. 9. 2023 10:00, Lázeňský park Kyselka
Kulturní centrum Bílina pořádá Bílinské slavnosti aneb Den horníků. Těšit se můžete na hudebníky jako Paulie Garand, Adam Mišík, Sto zvířat, Emma Drobná, Adam Ďurica a další. Akce proběhne v Amfiteátru Kyselka.

Konopí - dobrý sluha, zlý pán
1. - 30. 9. 2023, Botanická zahrada Teplice
Září bude v Botanické zahradě Teplice věnováno jedné užitkové rostlině, která může být svým způsobem kontroverzní. Nejedná se o nic jiného než o konopí seté (Cannabis sativa). Jak napovídá název výstavy, konopí může být v některých případech dobrý sluha, ale i zlý pán.

Litoměřicko

Makové slavnosti na zámku Ploskovice
2. 9. 2023 10:00 - 18:00, Zámek Ploskovice
Café Páv chystá makové slavnosti jako oslavu suroviny, jejíž pěstování má v České republice dlouhodobou tradici. Mák je všeobecně zdraví prospěšná surovina, lze z ní připravit spousta pokrmů od klasického makovce, přes zmrzlinu až po nádivku do masa – fantazii se meze nekladou. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, makovou kosmetiku, něco makového na sebe a jiné makové produkty ve stáncích v zámeckých zahradách pod zámkem. Akce je doprovázena kulturním programem.

Žatecko a Lounsko

Dům 2023
2. - 3. 9. 2023, 9:00, Louny
Pátek až neděle 1.-3. září
V sobotu a v neděli pokračuje výstava DŮM 2023. Představí se zde přes 140 vystavovatelů, kteří nabídnou nepřeberné množství zajímavých výrobků a služeb. Veletrh je aktuální přehlídkou novinek z oblasti stavby, bydlení a zahrady. Řada vystavovatelů nachystala zajímavé slevy! Vstupné dospělí 70 korun, důchodci, děti od 6 let do 15 let 50 korun

Nawostro
2. 9. 2023, 18:00, Pátek
Koncert rádobykántrykapely Nawostro z Červených Peček v zahradě zámku.
Vstupné dobrovolné

Toulky - Kamarádi
3. 9. 2023, 14:00, Peruc
Galerie u Plazíka v Peruci si dovoluje pozvat na výstavu fotografií k půlkulatinám jejího majitele Mirka Plazíka Blažka. Na výstavě bude k vidění 50 barevných fotografií formátu 30 x 45 cm z míst, které majitel navštívil v uplynulých pěti letech a také 60 černobílých snímků 13 x 18 cm kamarádů a vystupujících na mnoha akcích, kterých se zúčasnil.
Vstupné neuvedeno.

Chomutovsko

Festival sportu
3.9. 2023, 10:00, Chomutov
Od desíti hodin dopoledne se tuto neděli koná na Kamencovém jezeře přehlídka všech sportovních klubů z Chomutova. Akce je součástí Rodinného zápolení. Přehlídka sportovních klubů, která slouží také jako inspirace pro výběr volnočasových aktivit pro děti, bude trvat do 15 hodin odpoledne. Děti si mohou vyzvednout kartičku, na níž budou sbírat osvědčení, že si vyzkoušely minimálně 10 sportů. Pak si kartičku vymění za soutěžní známku. Kromě sportovních disciplín budou pro děti připraveny skákací hrady, bungee trampolíny a simulátor surfu.
Vstupné zdarma

Karlovarsko

Festival sportu
2.9.2023, 10:00, Karlovy Vary
V sobotu 2. září zažijí Karlovy Vary největší sportovní festival za poslední roky. Celý areál KV Areny v Tuhnicích zaplní na čtyři desítky regionálních sportovních kubů a děti si tak budou moci vyzkoušet všechny dostupné sportovní disciplíny, které karlovarský region nabízí. Celým dnem bude návštěvníky provázet jedna z našich největších sportovních legend – světový rekordman a olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle. Pro děti bude navíc připraven bohatý doprovodný program plný zážitků a cen.
Vstupné zdarma

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru