Cestující se v autě zapomínají připoutat. Následky při střetu přitom v takovým případě bývají fatální
Ilustrační foto: e-deníky.cz
Chomutov

Chomutov – V souvislosti se začátkem letních prázdnin probíhaly v pátek a sobotu na Chomutovsku celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Policisté se při nich zaměřili zejména na kontrolu způsobu jízdy a chování řidičů, kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování stanovené rychlosti vozidel a dalších pravidel silničního provozu.

„Během akcí policisté zkontrolovali bezmála stovku vozidel, přitom zjistili 36 přestupků. Jejich pachatelům uložili pokuty přesahující v součtu částku 16 tisíc korun, které vyřídili na místě v příkazním řízení," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Častým prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržných systémů, které bylo zjištěno v 11 případech. Mezi dalšími odhalenými přestupky figurovaly zejména nevyhovující technický stav vozidel (7x), nepředložení dokladů o pojištění odpovědnosti vozidla (4x), porušení stanovené rychlosti (2x). Policisté mimo jiné přistihli i řidiče, který za jízdy držel telefon.

Pčr měření na výšku

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru