Rekordní snůška vajec. Za pár týdnů se bude rozrostlé hejno prohánět po celé vodní expozici
Foto: zoopark Chomutov
Chomutov

Chomutov – Stranou a v klidu na oploceném zimním stanovišti si zvykají plameňáci na svůj nový domov. Do Chomutova přijeli noví členové rodiny plameňáků růžových ze tří různých zoo z celého Česka. A vede se jim skvěle! Už sedm párů zahnízdilo a sedí na vejcích.

Jde o naprostý rekord v historii zooparku! Chovatelé si pochvalují, že se jim splnilo přání: velké hejno se na místě cítí tak dobře a bezpečně. „Zatím necháváme plameňáky na plácku, kde se mohou starat o svá hnízda, a my jim v tom můžeme pomáhat," komentuje událost zoopark na sociálních sítích. Chovatelé momentálně chrání hnízdící páry před dravci a zajišťuje pravidelnou závlahu, protože plameňáci potřebují bláto. „Čekáme jen na to, jak to s vajíčky dopadne, kolik mláďat se případně vylíhne, jak se o ně dokáží rodiče postarat. Pak všechny vypustíme do velkého prostoru," informuje zoopark s tím, že jde o otázku týdnů.

plameňáci vajíčko

Foto: zoopark Chomutov - Jana Mesteková

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru