O víkendu se centrem motorkářů stal Most. Na polygonu se učili přežít krizové situace
Foto: PČR
Chomutov

Most – V Mostě se opět sešli motorkáři, kteří se chtějí zdokonalit v jízdě. V pořadí čtvrté letošní společné vyjížďky a následné ukázky výcviku bezpečné jízdy na motocyklu pod patronátem Policie České republiky se zúčastnilo téměř 300 motorkářů.

Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR s Asociací center bezpečné jízdy, Autoklubem ČR a Týmem silniční bezpečnosti pořádá v letošním roce již 4. ročník preventivního projektu zaměřeného na vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů. „Jako vyznavač jízdy v jedné stopě vnímám zdokonalování motorkářů jako skvělou formu osvojování si základů bezpečné jízdy a procvičení si ovládání motocyklu v krizových situacích. Z toho důvodu naše společné vyjížďky končí na polygonech, kde účastníkům dále ukazujeme, na co se při tréninku bezpečné jízdy zaměřit,“ uvádí první náměstek policejního prezidenta genmjr. Tomáš Lerch.

Společná jízda dopadla na výbornou dle slov zúčastněných vedla vskutku malebnou krajinou. Motorkáři jízdu absolvovali v reflexních šlích, které od policistů dostali společně s poučením na startu. Po příjezdu na Polygon Most začala další část sobotního setkání. Po přivítání a náležitém poučení se všichni motorkáři prakticky seznámili s okruhem, po kterém v průběhu odpoledne pod vedením instruktorů zkoušeli důležité prvky bezpečné jízdy. Hojnou účast pozorných posluchačů měla také přednáška o zásadách bezpečné jízdy a ukázka činnosti profesionálního lektora první pomoci.

„Jsem velmi rád, že můžeme tímto preventivním projektem přispět ke zvýšení bezpečnosti jedné z nejzranitelnějších skupin v silničním provozu a cílit na vzájemnou ohleduplnost mezi všemi kategoriemi účastníků silničního provozu,“ uvádí ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý.

V rámci projektu Kolama dolu – učme se přežít v roce 2023 probíhá 10 společných „spanilých jízd“ policistů s motorkáři napříč republikou. Ty končí vždy na jednom z polygonů, kde na účastníky čekají profesionální instruktoři s následnou ukázkou výcviku.

Na jednotlivé jízdy se mohou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie ČR. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximální počet 250 jezdců. Sraz na všechny jízdy bude na předem určeném místě vždy od 10 hodin tak, aby vyjeli v 11 hodin. Příjezd na polygon je plánován na 12:30 hodin, kde budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit.

Pro vyplnění přihlašovacího formuláře je nutné se přihlásit prostřednictvím uživatelského jména: Dolu.2023 a hesla: Dolu.2023

odkaz na přihlášení: https://www.resortmv.cz/pcr/rsdp/kolamadolu/Lists/Formular/NewForm.aspx

Následující společné jízdy startují v Písku, Fulneku, Malenovicích, Havlíčkově Brodě, Mníšku pod Brdy a v Jablonci nad Nisou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru