Na nádrži Velká Černoc se může od zítra opět chytat. Rozbory vody po masivním úhynu ryb už neukázaly nebezpečné látky
Nádrž Velká Černoc. Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Chomutov

Žatecko - Od 1.6.2023 bude obnoven rybolov na revíru Černoc, kam spadá nádrž Velká Černoc (2,6 ha), hospodařením pověřena MO Žatec. Na přelomu dubna a května došlo k úhynu několika stovek kilogramů ryb, v posledním období ovšem již nebyl další úhyn zaznamenán, stejně tak rozbory nezaznamenaly nebezpečné látky. Situaci budou přesto správci dále sledovat a dle toho se bude odvíjet i zarybnění této nádrže. Informují o tom rybáři na sociálních sítích.

Mrtvé ryby se na hladině začaly objevovat ke konci dubna. O úhynu jsme informovali ZDE. Podle fotografií, které rybáři dali na sociální sítě, uhynuly převážně kapři, cejni a líni. Jsou ale mezi nimi i dravé ryby. „Vyloveno bylo cca 250 kg, něco bude asi ještě u dna, uvidíme až se oteplí, z těchto důvodů jsme raději přijali tato opatření,“ uvedli tehdy rybáři.

Co stojí za úhynem takového množství ryb se snaží zjistit i policie. „Policie případ vyšetřuje jako podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Prozatím je vyčíslená škoda ve výši 30 tisíc korun. Kriminalisté na místě odebrali tři chemické stopy, které byly odeslány na rozbor,“ řekla 3. května policejní mluvčí Ilona Gazdošová s tím, že k hromadnému úhynu mělo dojít v období od 23. do 28. dubna.

1305rybykz3

Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru