Stavba D7 u Chlumčan intenzivně pokračuje po celé délce trasy. Hotovo by mělo být v příštím roce
Foto: ŘSD
Chomutov

Lounsko - Na stavbě nového dálničního úseku D7 u Chlumčan o délce 4,5 km, kterou Řediteství silnic a dálnic zahájilo ke konci února minulého roku, probíhají stavební práce po celé délce trasy. Na čem konkrétně se pracuje a jak stavba pokročila?

Aktuálně na hlavní trase probíhá ukládání materiálu do násypu, pokládka hlavní trasy kanalizace + odbočky na uliční vpusti. V místě retenčních nádrží na úrovni čerpací stanice Robin Oil probíhá budování sdružených funkčních objektů. V zářezu pak probíhá kontinuální těžba a drcení materiálu. Pokračuje se také na všech sedmi mostních objektech, které se na budovaném úseku nacházejí.

Na mostě přes Smolnický potok probíhá betonáž pilířů a začíná stavba podskruží. Na mostě přes železniční trať se betonují opěry a pilíře levého mostu. Na mostě přes Cítolibský potok probíhají betonáže prefa částí nového mostu a jejich následná montáž. Na mostě přes silnici do Smolnice se realizují dříky mostu.

Zhotovitelem stavby s předpokládanou cenou 1,7 mld. kč bez DPH je společnost Metrostav Infrastructure a.s. Stavbu ŘSD plánuje uvést do provozu v roce 2024.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru