Celostátně hledaný muž z Domažlic kradl v Chomutově. Snažil se i zneužít nalezené platební karty
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Chomutov - Na problém si zadělal teprve 18letý mladík z Domažlic, který byl o víkendu v Chomutově. V areálu Kamencového jezera podle všeho našel pánskou ledvinku s klíči od auta, mobilním telefonem a peněženkou s doklady a platebními kartami, vše v celkové hodnotě přes 10 tisíc korun. Nalezené věci si měl nechat a prostřednictvím platební karty provedl následně dvě platby.

Ke svému odhalení přispěl sám mladý muž. Ten totiž hned druhý den kradl v chomutovském supermarketu a ostraha na něj přivolala městské strážníky. Když muže hlídka ztotožnila, zjistila, že jde o hledanou osobu, která je v celostátním pátrání. Dotyčného tedy převezli na služebnu policie. Při osobní prohlídce policisté u mladíka našli peněženku a platební karty, o které předtím jejich majitel přišel při návštěvě Kamencového jezera. Také zjistili, že muž byl v pátrání v souvislosti se spácháním trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kvůli tomu a také pro přisvojení si cizích věcí na Kamencovém jezeře a následnému zneužití platebních karet nyní muž čelí podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Podle zákona by mu soud mohl uložit až dvouleté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru