OBRAZEM: Odbahnit, opravit, zabezpečit při povodních. Trojice jirkovských rybníků „ožívá“
Rybník V Díře teď. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Probíhající revitalizace tří jirkovských rybníků je třetí nejdražší investiční akcí v letošním roce. Z velké části ji zaplatí státní dotace.

Práce na těchto rybnících začaly už loni v listopadu. Pro letošek jsou vyčíslené na téměř 12,3 miliónu korun. Rybník Hřebíkárna má být hotov do konce července, Ovčí rybník do konce srpna a rybník V Díře do konce září.

Dojde k jejich odbahnění, opravě hrází, zabezpečení při povodních a obnovení funkce nádrže.

Hřebíkárna, správně Olejomlýnský rybník, byla původně nádrž na užitkovou vodu z řeky Bíliny pro potřebu přádelny bavlny. V roce 1899 přádelna vyhořela, změnila majitele, který továrnu přestavěl na brusírnu dřeva. Nádrž sloužila i nadále k průmyslovému využití. Po roce 1945 byla využívána jako chovný rybník.

0107jirkov3

Rybník Hřebíkárna před

0107jirkov4

Rybník Hřebíkárna teď

Ovčí rybník se rozkládá mezi Jindřišskou a Boleboří. Také se využívá jako chovný a patří mezi nejkrásnější vodní nádrže v okolí.

0107jirkov

Ovčí rybník před

0107jirkov2

Ovčí rybník teď

Rybník V Díře leží zhruba 2 kilometry od obce Svahová. Původně se jmenoval Telšský.

0107jirkov5

Rybník V Díře před

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru