Ve všehrdské věznici se rozdávaly výuční listy. Někteří žáci z řad odsouzených měli vyznamenání
Foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Ve středu 29. června se uskutečnilo na školském vzdělávacím středisku ve Věznici Všehrdy slavnostní předávání výučních listů žákům z řady odsouzených, kteří tak zakončili svou dvouletou snahu o zvýšení kvalifikace v oboru Dřevařská výroba, nebo-li truhlář.

Odsouzení si tak zajistili větší šanci na trhu práce po jejich propuštění z výkonu trestu odnětí svobody a v jejich následném životě. Ve školním roce 2021/2022 se celkem vyučilo 10 žáků, z toho 2 z nich absolvovali s vyznamenáním. Svou další šanci však dostává i 26 budoucích truhlářů, kterým byla předána ročníková vysvědčení a učební obor Truhlář ukončí v příštím školním roce.

0107vsehrdy2

Dále s certifikátem o ukončení akreditovaných kurzů nebo kurzů standart se také svým blízkým může pochlubit dalších 83 odsouzených, kteří absolvovali kurzy Elektrotechnik, Zámečník, Příprava teplých pokrmů a také kurz Tepelného zpracování kovů.

0107vsehrdy3

Výuční listy za vedení věznice předal 1. zástupce ředitele věznice plk. Bc. Jan Březina spolu s Vedoucím školského vzdělávacího střediska Mgr. Liborem Řezníčkem. Třídní učitelé oboru truhlář a elektrikář následně popřáli absolventům do dalších let hodně štěstí a také, aby získané dovednosti a znalosti uplatnili co nejdříve na trhu práce.

Od 1. září bude zahájena výuka v novém učebním oboru Elektrikář – silnoproud v počtu 14 žáků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru