Vězni ze Všehrd si zvyšují kvalifikaci, v lesíku absolvovali kurz Obsluha motorové pily
Foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Rekvalifikační kurz Obsluha motorové pily pro odsouzené z Věznice Všehrdy se uskutečnil 19. dubna v přilehlém lesíku obce Všehrdy, pod vedením instruktora neziskové organizace Volonté Czech o.p.s.

Kurzu se zúčastnilo pět odsouzených, z toho tři dospělí odsouzení a dva mladiství odsouzení. Všichni účastníci nejprve absolvovali teoretickou část, kde byli instruktorem seznámeni s obsluhou a manipulací motorové pily, s bezpečnostními pravidly, praktickou činností a závěrečným testem.

2604kurz3

Rekvalifikační kurz úspěšně absolvovali všichni odsouzení jak po stránce praktické, tak i po stránce teoretické a na konci kurzu jim byl vydán akreditační certifikát k obsluze motorové pily. Po celou dobu na ně dohlíželi dva zaměstnanci věznice.

Kurz byl realizován Nestátní neziskovou organizací, společností Volonté Czech o.p.s., a to v rámci projektu VOL Mentorink, Program spravedlnost. Tato společnost s věznicí spolupracuje již několik let.

Pro velký zájem z řad odsouzených o získání rekvalifikačního osvědčení bude kurz Obsluha motorové pily znovu realizován na konci prázdnin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru