Přání pejskařů v Chomutově vyslyšeno: Město umožní platit poplatky za psy přes SIPO
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Odbor ekonomiky magistrátu města Chomutova od roku 2022 přichází s možností pro občany města platit pravidelné poplatky ze psa prostřednictvím služby SIPO, která umožňuje sdružit všechny platby domácnosti do jedné.

Pokud se občané města do konce ledna 2022 zaregistrují k platbě poplatku ze psů přes SIPO, nebudou jej muset chodit platit osobně. „Naši klienti, kteří prostřednictvím SIPO platí poplatek za odpady, nás žádali i o možnost hradit tímto nástrojem poplatek ze psů,“ vysvětluje Jan Mareš, vedoucí ekonomického odboru magistrátu, jak k této inovaci město dospělo. Klient se nemusí o nic starat, předpis platby mu zajistí v rozhodný měsíc sám úřad.

Snadnost celého přechodu na platbu pomocí SIPO navíc zvyšuje to, že zájemci mohou změnu provést pouhým zasláním vyplněného formuláře „Registrace k poplatku ze psů – platba přes SIPO“ a scan dokladu SIPO na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Samozřejmě lze ale změnu provést i osobně, a to v kanceláři č. 229 v budově MMCH, Zborovská 4602.

SIPO se dokládá platebním dokladem (bílý inkasní lístek) nebo zřizovací listinou SIPO a požadovaný formulář je ke stažení na webových stránkách v dokumentech odboru ekonomiky, sekce poplatek ze psů.

S dotazy se mohou občané obrátit na správce poplatku ze psů na telefonu 474 637 283 nebo přes e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru