Chomutov je druhý nejlepší v republice při zadávání veřejných zakázek. Uspěl v početné konkurenci
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Spolek Econlab z Institutu ekonomických studií při Univerzitě Karlově zveřejnil hodnocení dobré praxe zadavatelů veřejných zakázek uplynulého tříletého období. V žebříčku hodnocených měst do 50 tisíc obyvatel se město Chomutov umístilo na druhém místě z 222 hodnocených.

„Odborníci z řad ekonomů a programátorů ocenili, že náš profil zadavatele má nízkou chybovost a do zakázek se hlásí dostatek firem,“ vypichuje pozitiva Marcela Kukiová, referentka oddělení veřejných zakázek.

Zindex hodnotí praxi zadávání veřejných zakázek. S pomocí reálných dat měří, jak konkrétní úřad postupuje transparentně, hospodárně a zda mu nevznikají ekonomická rizika. Hodnotí, jak jsou zakázky dostupné dodavatelům, zda o ně soutěží více dodavatelů – tj., zda tam panuje zdravé konkurenční prostředí – nebo zda má veřejnost možnost zjistit, kam jdou peníze.

„Vnímám to jako ocenění dobré práce našich úředníku a hlavně pozitivní vzkaz veřejnosti,“ má z umístění radost David Dinda, náměstek primátora města, který má oddělení veřejných zakázek ve své gesci.

Všechna data z hodnocení jsou k dispozici na webu projektu zIndex: https://www.zindex.cz/

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru