Čísla nakažených na Chomutovsku dál klesají! Ubývá i hospitalizovaných v nemocnici
Ilustrační foto, zdroj: Krajská zdravotní, a. s.
Chomutov

Chomutov - I v tuto středu se sešli k pravidelnému jednání členové Krizového štábu města Chomutova.

Jednání se zúčastnili zástupci vedení města i magistrátu, zástupce Nemocnice Chomutov, Městské policie Chomutov, Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru a Krajské hygienické stanice. „Dobrou zprávou je, že situace se zlepšuje. Ubývá počet nově nakažených i počet hospitalizovaných v nemocnici,“ řekl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Slova primátora potvrdil MUDr. Zeman, který obeznámil všechny přítomné s aktuální situací v chomutovské nemocnici. „Aktuálně je v chomutovské nemocnici hospitalizováno 53 pacientů z toho 9 na oddělení JIP a z nich 5 na umělé plicní ventilaci. Nárůst nakažených, kteří potřebují hospitalizaci, značně klesl, což se projevilo po dlouhé době i na personálu nemocnice, kterému se značně ulevilo."

Obsazenost covidových lůžek v chomutovské nemocnici je aktuálně nižší než v minulém týdnu, přičemž nemocnice stále disponuje 3 covidovými odděleními. Očkovací centrum Nemocnice Chomutov funguje nadále bez problémů a v nejbližších dnech je očekávána další dávka očkovacích látek. „Tento týden máme přislíbeno 1400 vakcín na proočkování první dávky a v příštím týdnu by nám měl být doručen stejný počet. Tím by se situace s očkováním v našem okrese měla výrazně zlepšit,“ uvedl primář Zeman.

Vzhledem k ukončení nouzového stavu pozbyla platnosti řada opatření. Otevřeny tak například budou dosud uzavřené sportovní a volnočasové areály. „Dost jsme o tom diskutovali už před týdnem, všichni jsme příznivci volného pohybu a sportování. Zejména na otevření areálu Domovinka se těší mnoho rodičů a dětí už několik týdnů. Věřím, že i tak všichni přistoupí k hromadnému setkávání obezřetně a s respektem ke stále ne úplně skončené epidemii,” řekl na závěr primátor Hrabáč.

Další jednání Krizového štábu Chomutova se bude konat dle aktuální potřeby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru