Inspekce zakázala na trhu nebezpečnou dětskou mikinu! Co může vašemu dítěti způsobit?
Nebezpečná dětská mikina. Foto zdroj: ČOI
Chomutov

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila na trhu výrobek, který může znamenat pro děti bezpečnostní riziko. Jedná se o dětskou mikinu s nápisem SHINE.

Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu nebezpečnou dětskou mikinu s dlouhými rukávy a kapucí. Výrobek je určen pro děti ve věku 6 - 7 let, vel. 122, černo-bílo-červené barvy s dlouhými rukávy a kapucí, která je opatřena funkční šňůrou s volnými konci pro stáhnutí kapuce. Výrobek je bez obalu a na přední straně má potisk SHINE.

Výrobek představuje pro děti nebezpečí. V případě utažení šňůr v oblasti hrdla může dojít k následnému uškrcení, zvláště pak při hře na skluzavce. Předmětný výrobek nesplňuje požadavek na bezpečnost dětských oděvů dle ČSN EN 14682:2015 – Bezpečnost dětského oblečení, šňůry a šňůry na stažení (čl. 3.2.1).

Česká obchodní inspekce uložila hospodářskému subjektu ochranné opatření - okamžité stažení výrobků z trhu. Správní orgán dále nařídil zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří uvedený výrobek v provozovně prokazatelně zakoupili.

Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu, informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru