Informace o karanténách budou moci policisté využívat při silničních kontrolách
Ilustrační foto.
Chomutov

ČR - Ministerstvo zdravotnictví a Policie ČR podepsaly dohodu, která se týká spolupráce při provádění kontrol dodržování stanovených protiepidemických opatření. Dohoda se týká sdílení informací ohledně karanténních opatření.

Hlavním bodem vzájemné dohody mezi Ministerstvem zdravotnictví a Policií ČR je předávání informací krajských hygienických stanic, které se týkají karanténních opatření a izolací. Informace bude moci Policie ČR následně využít také při namátkových kontrolách, např. těch silničních.

„Abychom dokázali efektivně čelit epidemii onemocnění covid-19, je důležité aktuálně platná protiepidemická opatření co nejdůsledněji dodržovat. Jsem proto rád, že jsme se dohodli s Policií ČR na společném postupu. Pomoc policistů zároveň částečně uleví krajským hygienickým stanicím, jejichž zaměstnanci jsou vytížení trasováním a řešením nepříznivé epidemické situace,“ zmiňuje přínos dohody ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Kontroly dodržování karanténních opatření tak budou probíhat v součinnosti krajských hygienických stanic a Policie ČR. Podrobnosti kontrol budou dohodnuty na úrovni krajů.

„Věřím, že díky této dohodě ještě více zlepšíme spolupráci mezi Krajskými hygienickými stanicemi a Policií ČR. Ze své vlastní zkušenosti vím, jak jsou zaměstnanci hygien vytížení. Pokud se nyní mohou spolehnout na pomoc Policie ČR i v této oblasti, o to více času mohou věnovat například trasování či posuzování chorob z povolání,“ dodává pověřená hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru