Mimořádná odměna 20 tisíc! Kdo všechno ji má za nasazení v nouzovém stavu dostat?
Policejní kontroly při cestování mezi okresy. Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Ministr vnitra Jan Hamáček navrhne odměny pro policisty, hasiče, celníky a vojáky za mimořádné nasazení v nouzovém stavu.

Průměrnou odměnu 20 tisíc korun by dle návrhu ministra vnitra Jana Hamáčka mohli získat řadoví příslušníci integrovaného záchranného systému, kteří se podílejí na kontrolách krizových opatření. Ministr vnitra to prohlásil po jednání Ústředního krizového štábu.

„Nestačí stále jen děkovat, proto navrhnu vládě mimořádné odměny v průměru 20 tisíc korun pro policisty a hasiče, kteří dohlížejí na dodržování krizových opatření. Pokud budou kolegové souhlasit, navrhnu stejné odměny i pro celníky a vojáky,“ informoval Jan Hamáček.

Příslušníci bezpečnostních sborů pracují v krizovém stavu bez nároku na náhradní volno a 150 hodin musejí odsloužit bez práva na proplacený přesčas.

Odměnu by měl dostat každý policista a hasič v osmé a nižší platové třídě, který se přímo podílí na boji s pandemií. Celkem by mělo jít o 28 500 příslušníků. „Věřím, že pro návrh získám ve vládě podporu, policisté a hasiči patří spolu se zdravotníky mezi nejohroženější profese,“ doplnil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru