Zasedl krizový štáb Chomutova. Kolik lidí leží v nemocnici s koronavirem a máme tu britskou mutaci?
Ilustrační foto, zdroj: Armáda ČR
Chomutov

Chomutov - V souvislosti s obnoveným nouzovým stavem a opakovaně se šířící epidemií Covid-19 znovu zasedal Krizový štáb města.

„Svolali jsme jednání Krizového štábu, abychom koordinovali informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí společně. Pevně věříme, že veškerá opatření povedou během následujících tří týdnu ke zlepšení situace a všichni se budeme moci brzy vrátit do normálního života,“ uvedl primátor města Marek Hrabáč.

Ve středu v odpoledních hodinách se na radnici v Chomutově sešel Krizový štáb. Zástupci vedení města i magistrátu, zástupce Nemocnice Chomutov, Městské policie Chomutov a Hasičského záchranného sboru jednali o aktuální situaci na Chomutovsku. „V chomutovské nemocnici je momentálně s Covid-19 hospitalizováno 73 pacientů, z toho 11 vyžaduje intenzivní péči a 5 z nich pak umělou plicní ventilaci.  Pacienti, jejichž zdravotní stav to umožňuje, jsou průběžně propouštěni do domácího ošetřování,“ aktuální stav upřesnil primář Michal Zeman.

V okrese Chomutov je na onemocnění Covid-19 denně pozitivně testováno zhruba 100 lidí a z výsledků vyplývá, že v našem okrese nepřevažuje britská mutace. S pandemií souvisí i očkování, ke kterému se občané objednávají. „Nově by mělo být v prostorách nemocnice Chomutov vybudováno velkokapacitní očkovací centrum, které bude v provozu od 1. 4. 2021. Pro náš okres by to znamenalo až tisíc očkovaných denně,“ doplnil primátor Marek Hrabáč. Městská policie Chomutov eviduje zhruba kolem osmdesáti přestupků v souvislosti s porušením vládních opatření za den.

Město Chomutov se snaží maximálně postarat o sociální zařízení, školy, školky aj. „Jsem moc rád, že se nám podařilo pro sociální zařízení zajistit 12 650 jednorázových roušek a 1270 plátěných. Dále potom 1290 respirátorů a 400l dezinfekce. Spolu s těmito prostředky jsme zařídili i kompletní dezinfekci daných objektů, což je v dnešní době velice důležité a potřebné,“ doplnil náměstek primátora Milan Märc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru