V Klášterci budou hubit potkany. Hlídejte si své mazlíčky!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Od 15. března do konce měsíce bude na území města Klášterce nad Ohří probíhat plošná deratizace kanalizačních sítí. Účelem deratizace je snížit počet populací hlodavců ve městě.

Návnady pro hubení potkanů jsou kladeny zejména do otvorů, kde hlodavci hnízdí a nejsou domácím zvířatům volně přístupné. Přesto radnice doporučuje chovatelům (především psů a koček), aby v tomto období zamezili volnému a nekontrolovanému pobíhání domácích zvířat.

„Vyzýváme tímto vlastníky nebo správce objektů (tj. rodinných domů, bytových domů, restaurací, obchodů, provozoven atd.), horkovodů, kontrolních šachet apod. k součinnosti a provedení deratizace na svých nebo svěřených objektech pro zajištění vyšší účinnosti,“ stojí na webu města.

K omezení výskytu škodlivých a epidemiologicky významných hlodavců můžeme sami přispět tím, že nebudeme vylévat zbytky jídel a tuků do kanalizace, vyhazovat zbytky jídel do kontejnerů, odkládat odpady mimo popelnice a na veřejná prostranství.

Hlášení o zvýšeném výskytu hlodavců můžete podávat po celý rok prostřednictvím webového formuláře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru