Žatec - Žatečtí profesionální hasiči nalezli během rekonstrukce služebny požární stanice poklad. Jde o vzkaz do budoucnosti od hasičů kteří zde sloužili před 50 lety.

Na dokumentu, kteří hasiči napsali, je zmíněno šest jmen, z této šestice je naživu pouze jeden, a to pan Josef Bláha, který si dodnes pamatuje na nápad zazdít do oné zdi dopis a několik předmětů z tehdejších 70. let i samotné zazdívání.

1511pokladkz4

1511pokladkz1

Součástí tohoto vzkazu pro nastávající generace bylo několik prázdných lahví od alkoholu či piva, pantofle, noviny Rudé právo, zápalky, mince, časopis požární ochrana, pokrývka hlavy - takzvaná lodička - jednoho za sloužících hasičů, kravata, manuál k radiostanici Tesla VXW 010, státní vlajka a jiné drobnosti. Nesmíme však zapomenout na dopis se vzkazem, který je datován 25.3.1970.

1511pokladkz2

1511pokladkz3

1511pokladkz6

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru