Krádeže v chomutovských prodejnách: Muž sebral prací kapsle, trojice zmizela s krabicí čokoládových tyčinek
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Dvě krádeže zboží v menších prodejnách se smíšeným zbožím šetřili v poslední době chomutovští policisté. K první došlo koncem září, kdy pachatel podle oznamovatelky odcizil dvě balení pracích kapslí.

Nejprve měl jedno balení přinést k pokladně s tím, že ho chce koupit. Mezitím, co prodavačka zboží markovala, měl z regálu sebrat další dvě balení těchto tablet v celkové hodnotě 500 korun a utéct s nimi pryč.

K další krádeži došlo v jiné prodejně o dva týdny později. Tentokrát obchod navštívily tři osoby, dva muži a jedna žena. Podle výpovědi prodavačky si jeden z mužů koupil oplatky a všichni odešli. Až dodatečně zjistila, že jí přitom měli ukrást krabici s čokoládovými tyčinkami. Stejná trojice se do prodejny vrátila asi o hodinu později. Přitom si vzali další krabici čokoládových tyčinek a všichni z místa utekli. Škoda byla vyčíslena na 828 korun.

Policisté šetřením ustanovili tři podezřelé osoby, z nichž jeden muž ve věku 37 let se měl dopustit obou krádeží. Na říjnové krádeži se měli podle dosavadních zjištění podílet i 26letý muž a 30letá žena.

Oba muži jsou recidivisté, kteří byli pro krádež již v minulosti odsouzeni. Starší z nich dokonce i k odnětí svobody v délce tří a půl roku. Z vězení byl propuštěn koncem roku 2018. Policejní vyšetřovatel jim tedy sdělil obvinění z trestného činu krádeže, k němuž došlo ve druhém případě navíc v době vyhlášeného nouzového stavu z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru na území České republiky. Tato okolnost zvyšuje podle zákona trestní sazbu, která může být za spáchání krádeže soudem uložena, a to až na osm let odnětí svobody.

Protiprávní jednání ženy, u které nejde o recidivu, je řešeno samostatně v rámci přestupkového řízení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru