Technické služby opravily zanedbanou hrobku rodiny Leidlových
Technické služby opravily hrobku rodiny Leidlových. Foto: TSMCH
Chomutov

Chomutov - Technické služby města Chomutova opravily hrob rodiny Leidlových na městském hřbitově.

Hrob byl značně zanedbán, krycí deska se propadala, rámy okolo hrobu byly na cihlovém zdivu, které se rozpadalo a rámy se rozlezly. “Práce na hrobu začaly v květnu letošního roku z rozpočtu technických služeb podle rozhodnutí rady města Chomutova z loňského roku, na základě projednání odborem majetku města a technických služeb. Zástupci městského muzea navrhli a vytipovali hroby osobností, kteří jsou tam pohřbeni, k záchraně,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

V hrobce jsou uložené ostatky Karla Leidla, který se narodil 1. září 1868 a zemřel 14. srpna 1930. Byl majitelem kina, které po roce 1945 dostalo jméno Praha.
Oprava hrobu vyšla na 110 tisíc korun. Oprava pomníku je dokončena, v září však dojde ještě k osetí hrobu trávou.

Letos budou technické služby opravovat i další německý hrob. “Jedná se o hrob rodiny Anders. Tam práce začaly v srpnu letošního roku a budou dokončené do Dušiček,” doplnil vedoucí pohřební služby Stanislav Drexler.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru