VIDEO: Tady dráha není! Skupinka motokrosařů projela Chomutovem přímo před zraky policistů
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Další akce zaměřená na motorkáře, kteří svým počínáním porušují předpisy, se uskutečnila minulý týden v Chomutově.

Stejně jako předchozí opatření, které se na Chomutovsku konalo koncem srpna (informovali jsme zde), i toto bylo uskutečněno na základě podnětů občanů. Ti si stěžují, že zejména řidiči motokrosových strojů a čtyřkolek porušují zákony a svými jízdami poškozují lesy, lesní cesty, pole apod. Tito nezodpovědní řidiči navíc k jízdě po pozemních komunikacích užívají často stroje, které nesplňují zákonem požadované podmínky.

Policisté se na základě získaných poznatků na zmíněné motorkáře zaměřili a následně provedli jejich silniční kontrolu. Při ní zjistili několik porušení zákona.

"Jeden řidič motokrosového speciálu jel po pozemní komunikaci s motocyklem, jehož tabulka registrační značky byla poškozená, takže byla znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost. Technický stav motocyklu navíc neodpovídal podmínkám pro provoz po pozemních komunikacích. Jeho prohřešek byl oznámen k projednání ve správním řízení, ve kterém hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dalších pět řidičů motocyklů užilo k jízdě stroj, který nesplňoval podmínky k provozu na pozemních komunikacích. Přestupky těchto pěti cizinců vyřešili policisté na místě uložením pokut. Jízdu zaznamenala palubní kamera z policejního vozidla.

https://www.youtube.com/watch?v=74FKR5EbQmM

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru