Kde a kdy požádat o peníze? Obce dostanou od kraje dotační zpravodaj
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj - Ústecký kraj chce podpořit regionální čerpání dotačních prostředků jak z národních, tak z evropských zdrojů. Proto navazuje na svou vlastní iniciativu odstartovanou v jarních měsících kvůli řešení pandemie, kdy zajišťoval masivní poradenství pro města a obce, ale také podnikatele a subjekty působící v cestovním ruchu. Každý měsíc připravuje dotační zpravodaj, který shrnuje aktuální a připravované možnosti čerpání prostředků, a rozesílá jej na všechny obce v Ústeckém kraji.

„Obce a města tak zdarma a jednoduše získávají pravidelný a ucelený přehled o možnostech získat dotační prostředky na své projekty, případně vědí, na co se připravit do budoucna. Tato aktivita Ústeckého kraje jim pomůže se zorientovat v nabídce a být včas připravený,“ vysvětlil Zdeněk Matouš, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Hotový zpravodaj je každý měsíc také zveřejněný na webu Ústeckého kraje v sekci Rozvoj kraje/Poradenství městům a obcím. Obdobně je připravován zpravodaj pro subjekty působí v cestovním ruchu, který kraj pro další využití zasílá destinačním agenturám.

S bezplatným poradenstvím a metodickou podporou podnikatelům, obcím a dalším začal Ústecký kraj na jaře v době útlumu ekonomiky způsobeného prostřednictvím portálu OBNOVA KRAJE, kde lze nalézt přehledy, odkazy a kontakty na potřebná ministerstva, instituce i místní poradenství.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru